Kaip informuoja Nacionalinė teismų administracija, pagal įsigaliojusius teisės aktų pakeitimus, ne nuotoliniu būdu organizuojamuose posėdžiuose turi būti laikomasi sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytų paslaugų teikimo sąlygų dėl asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų reikalavimų.

Nuotoliniai teismo posėdžiai organizuojami laikantis proceso įstatymuose nustatytų reikalavimų ir sąlygų, kurie reglamentuoti Civilinio proceso ir Baudžiamojo proceso kodeksuose bei Administracinių bylų teisenos įstatyme.

Atsižvelgiant į Vyriausybės nutarimo nuostatas, Lietuvos teismuose kontaktiniu būdu (ne nuotoliniu būdu) lankytojai aptarnaujami užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

„Teismų lankytojai aptarnaujami išlaikant ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą arba atskiriant darbo vietą nuo lankytojo pertvaromis: taip užtikrinama, kad lankytojai laikytųsi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo vienas nuo kito. Darbuotojai, aptarnaujantys teismų lankytojus, ir vyresni nei 6 metų lankytojai turėti dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones). Reikalavimas dėvėti kaukes netaikomas neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį))“, – nurodoma pranešime.

Nacionalinė teismų administracija primena, kad teismuose negali būti aptarnaujami lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).

Informacija apie lankytojams sudarytas sąlygas rankų dezinfekcijai, vyresniems nei 6 metų lankytojams uždarose erdvėse dėvėti kaukes (šis reikalavimas netaikomas neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį)), pastatų erdvių vėdinimą ir dažną liečiamų paviršių valymą teikiama prie įėjimų į teismo pastatus.

Atsižvelgus į Vyriausybės nutarimo nuostatas, nuo liepos 1 d. valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose, kitose įstaigose viešosios ir administracinės paslaugos teikiamos, lankytojai aptarnaujami kontaktiniu būdu užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Pagal įsigaliojusius teisės aktų pakeitimus, ne nuotoliniu būdu organizuojamuose posėdžiuose laikomasi nustatytų paslaugų teikimo sąlygų dėl asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)