Paveldėjimo, darbo ir šeimos teisė, antstolių veiksmai, turto dovanojimas ir dovanoto turto pardavimas – besibaigiančiais metais vykę edukaciniai projektai parodė, kad visose šiose srityse šalies gyventojams stinga žinių ir atsiradus progai jie mielai pasikonsultuotų su teisininku.

Be to, daugelis Lietuvos gyventojų ne tik stokoja svarbiausių žinių, bet ir nežinotų, kur kreiptis iškilus teisinėms dilemoms ar sprendžiat teisines problemas.

Teisinius klausimus sprendžiantys šalies gyventojai gana dažnai kreipiasi ne į tas institucijas, kurios iš tikrųjų gali jiems padėti. Tuomet teisinių atsakymų ieškantis žmogus yra siunčiamas iš vienų institucijų į kitas – taip sugaištama daugiau laiko, dažnai ir nuotaika subjūra. Teisinės sistemos pagrindų išmanymas padėtų tokių problemų išvengti.

Paprastai ir aiškiai pateiktą svarbiausią teisinę informaciją gyventojai ras naujame portale www.teisingumas.lt. Čia susistemintai pateikiama teisinė informacija, kurios gali prireikti kiekvienam Lietuvos piliečiui.

Kaip pažymi Teisingumo ministerija, portalas bus nuolat pildomas aktualiausia informacija, operatyviai apžvelgiamos gyventojams svarbios teisės naujovės, yra galimybė gauti virtualią teisininko konsultaciją.

Ministerija taip pat primena, kad pirminę valstybės garantuojamą nemokamą teisinę pagalbą norintys gauti asmenys turėtų kreiptis į savo miesto savivaldybę.