A. Bružui iškeltą baudžiamąją bylą dėl jam pateiktų kaltinimų pirmadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Gediminas Viederis.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Aušra Balžekaitė teisme pagarsino, kad dėl A. Bružo veiksmų nepavyko nustatyti LŠDPS veiklos, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros už laikotarpį nuo 2006-2010 m.

Prokurorės teigimu, A. Bružo kaltė pasireiškė tuo, kad jis, kaip profsąjungos vadovas, buvo atsakingas už buhalterinės apskaitos vedimo organizavimą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2006 m. profsąjunga vienam vyrui suteikė 12 tūkst. Lt paskolą, tačiau ji į apskaitą buvo įtraukta tik 2007 m., be to, pinigų likučiai ir apyvarta nesutapo su Didžiojoje knygoje esančiais duomenimis.

A. Bružas kratosi jam pateiktų kaltinimų – teisme jis pareiškė, kad parodymus duos tik tuomet, kai bus apklausti visi liudytojai, buhalterinę apskaitą tikrinusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) specialistė.

„Nelabai suprantu, kodėl esu kaltas, nes viską tvarkydavo buhalterė – aš buvau tik pirmininkas, – sakė A. Bružas. – Taip, suprantu, kad paskola ne laiku buvo įrašyta, bet tie 12 tūkst. Lt jau atiduoti. Nelabai sutinku su tuo, kuo mane kaltina“.

Baudžiamąją bylą nagrinėjantis teismas pirmadienį nusprendė A. Bružui sušvelninti paskirtą kardomąją priemonę – nuo šiol jam uždrausta išvykti ilgesniam kaip 7 parų laikotarpiui. Anksčiau jis buvo įpareigotas registruotis policijos įstaigoje.

Prieš kelis mėnesius teismui perduota byla kol kas nejuda į priekį – A. Bružas ir jo advokatas siekė, kad teisėjas ją grąžintų prokurorui, tačiau šis prašymas buvo atmestas kaip nepagrįstas, nes teismas nenustatė kaltinamojo akto trūkumų.

Už aplaidaus apskaitos tvarkymą baudžiamasis įstatymas numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimą arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.