Teisėjas Nerijus Masiulis BNS sakė, kad į posėdį penktadienį atvyko visi kviesti asmenys. Tačiau pasikeitė nukentėjusiojo Tomo Bagdono atstovė, į procesą įsijungė ir nukentėjusio kario mama, ji teismo sprendimu paskirta jo globėja ir turto administratore. Ji pageidavo susipažinti su bylos medžiaga. Nukentėjusysis taip pat turi advokatą.

Bylos nagrinėjimą teismas ketina tęsti gruodžio 18 dieną.

Sunkias traumas patyręs T. Bagdonas nagrinėjant bylą nedalyvauja.

Neseniai surengtas pirmas posėdis, tačiau ir tada nepavyko pradėti bylos, nes nukentėjusiojo advokatė tuo metu dalyvavo kitoje byloje.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanoris I. Bagvilas kaltinamas sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų sausio 21 dieną, kai Vokietijos Hohenfelso karinėje bazėje sunkiai sužalotas kitas karys savanoris T. Bagdonas.

Lietuvos karo policijos pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad Vokietijoje vykstant tarptautinėms pratyboms „Sąjungininkų dvasia VIII“ savanoris nukentėjo per grumtynes su kaltinamuoju I. Bagvilu.

Teisėsaugos duomenimis, lemtingą vakarą kariai vartojo alkoholį, nors per pratybas tai daryti griežtai draudžiama.

Viename iš kambarių, kuriame turėjo nakvoti kariai, du gerokai išgėrę pratybų dalyviai nusprendė pažaisti imtynes. Vyrai atliko įvairius imtynių, kovų veiksmus, kol T. Bagdonas, iškėlęs I. Bagvilą į viršų, krito kartu su juo ant žemės. Nukritęs nukentėjusysis prarado sąmonę. Kartu buvę savanoriai bandė atgaivinti T. Bagvilą, tačiau jis sąmonę atgavo tik po keliolikos minučių.

Nukentėjusysis gydytas ligoninėje Vokietijoje. Jam nustatyti įvairūs sunkūs kūno sužalojimai. Po mėnesio jis parskraidintas į Lietuvą.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Byloje pareikštas 50 tūkst. eurų civilinis ieškinys.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamasis visiškai pripažino kaltę.