„Nagrinėjant smurto privačioje erdvėje problemą, mes išgirdome vieną pagrindinių problemų – smurto privačioje erdvėje aukos dėl specifinės situacijos bijo rašyti skundą policijai. Patys imtis iniciatyvos padėti smurto aukai policininkai teigia negalintys, kol nėra raštiško nukentėjusiojo skundo. Ieškodamos galimybių, kaip teisiškai išspęsti susidariusią situaciją, sužinojome, kad policijos pareigūnai prašo raštiško nukentėjusiojo skundo, kai asmuo skundžia kito asmens veiksmus (ir pareigūnai mato, kad dėl padarytos neteisėtos veikos nekils baudžiamoji atsakomybė, o galės būti numatyta tik administracinė atsakomybė), remdamiesi Viešojo administravimo įstatymu bei su juo susijusiais poįstatyminiais teisės aktais. Tai patvirtino ir Vidaus reikalų ministerija,“ – pranešime spaudai teigia Seimo narė Dalia Kuodytė.

Pasak parlamentarės D.Kuodytės, teisininkai tvirtina, jog minėtais atvejais taikyti šio įstatymo nuostatas nėra teisinio pagrindo.

Nei Viešojo administravimo įstatymas, nei koks kitoks teisės aktas nenumato reikalavimo pateikti raštišką skundą.

„Ši situacija privalo būti nedelsiant ištaisyta ir imtasi visų priemonių, kad netinkamas teisės aktų taikymas neužkirstų kelio apsaugoti žmonių teises“, - tvirtina Seimo narė.