"Mes tam (tarėjų instituto įvedimui - ELTA) tikrai pritartume, tai yra mūsų sena partijos nuostata", - ketvirtadienio rytą „Žinių radijui" sakė Vyriausybės vadovas.

Kita vertus, jis atkreipė dėmesį į tai, jog didelių problemų turi žiniasklaida. A. Kubilius ypač akcentavo neskaidrią žiniasklaidos veiklą.

"Visi susiduriame su žiniasklaidos neskaidrumu ir tame nėra kažko naujo. Klausimas - kaip reikėtų kovoti. Daug kalbame apie korupciją kitose valdžios institucijose - vykdomojoje, parlamentinėje ar teismų valdžioje, tačiau labai užmirštame arba nekalbame apie vadinamąją ketvirtąją valdžią. Galvoti, kad ketvirtoji valdžia yra skaidri ir išvengianti bet kokių korupcijos įtakų, - tai būtų turbūt šiek tiek naivu", - sakė A. Kubilius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat yra pareiškusi, jog pritartų, kad teismuose nagrinėjant kai kurias bylas būtų tarėjai. Teisėjų tarėjų institutas jau yra svarstomas Prezidentūroje.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius taip pat mano, kad kai kuriose bylose tarėjų dalyvavimas būtų tikslingas. Pasak jo, nors kai kurie teisininkai yra teigę, kad nelabai mato, kaip būtų galimą įteisinti prisiekusiųjų ar tarėjų dalyvavimą teismų sistemoje, vis dėlto kai kuriais atvejais tarėjų dalyvavimas būtų prasmingas.