Taip pat pakeista Nuolatinės teisėjų veiklos vertinimo komisijos (NTVVK) sudėtis. Į komisiją Lietuvos Respublikos Prezidentė paskyrė teisėjų karjerą baigusį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Benediktą Stakauską, kuris pakeis buvusį komisijos narį Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentą Eugenijų Laurinaitį.

Slaptu balsavimu vienbalsiai buvo išrinktas ir naujas Teisėjų garbės teismo narys –Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vytautas Zelianka, kuris pakeis Panevėžio apygardos teismo teisėją Ričardą Gilį. Teisėjų taryba pritarė R. Gylio atsistatydinimui savo noru dėl susiklosčiusių asmeninių aplinkybių, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

DELFI primena, kad TEDK sudaroma iš septynių narių. Į šios komisijos narius du kandidatus skiria Respublikos Prezidentas, vieną kandidatą – Seimo Pirmininkas, keturis kandidatus – Teisėjų taryba. Respublikos Prezidentas ir Seimo Pirmininkas šios komisijos nariais skiria visuomenės atstovus.

NTVVK sudaroma iš septynių narių: trys iš jų turi būti ne teisėjai. Keturis komisijos narius iš teisėjų renka Teisėjų taryba, tris skiria Respublikos Prezidentas.

Teisėjų garbės teismas sudaromas ketveriems metams iš devynių narių. Po du narius iš Aukščiausiojo Teismo, Apeliacinio teismo ir Vyriausiojo administracinio teismo, tris narius iš visų apygardų administracinių teismų, apygardų teismų ir apylinkių teismų teisėjų į Teisėjų garbės teismą renka Teisėjų taryba.