T. Varno skundą gavęs EŽTT kreipėsi į Lietuvos Vyriausybę ir paprašė pateikti poziciją dėl Lietuvos piliečio skundo – tik gavus valstybės paaiškinimą dėl pareikštų kaltinimų, paaiškės, ar byla bus nagrinėjama teisme.

Strasbūrui pasiskundęs lietuvis buvo kaltinamasis dviejose baudžiamosiose bylose dėl nusikalstamų grupuočių 2001–2004 metais įvykdytų prabangių automobilių vagysčių. T. Varnas buvo sulaikytas ir suimtas ilgiau kaip 2 metus ir 3 mėnesius.

Kitoje byloje T. Varnui suėmimas buvo taikomas ilgiau kaip 8 mėnesius.

Abiejose bylose T. Varnas buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme dėl didelės vertės turto vagysčių ir kitų nusikalstamų veikų, įvykdytų bendrininkaujant.

Nuteistasis savo skunduose nurodė, kad jam skirtas kardomasis kalinimas truko nepagrįstai ilgai. Be to, kaip teigiama jo skunde, suėmimo sąlygos Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime esą prilygo nežmoniškam ir žeminančiam orumą elgesiui bei nubaudimui be nuteisimo.

T. Varnas taip pat nurodė, kad suimtas jis neturėjo teisės į ilgalaikius pasimatymus su savo sutuoktine, o tai, jo teigimu, taip pat prilygo nubaudimui be nuteisimo.

Praėjusiais metais jis buvo nuteistas trečią kartą, tačiau šiuo metu Strasbūre svarstomas skundas yra susijęs tik su pirmaisiais teistumais.