Ne vieno populiaraus dainininko atliekamą dainą sukūrę autoriai tikina, kad be jų leidimo daina buvo atlikta viename sostinės restorane.

Ieškinį dėl pažeistų autoriaus teisių bei turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo Vilniaus apygardos teismui įteikė kompozitorius Teisutis Makačinas ir dainos žodžių autorius poetas Stanislovas Bronislovas Žlibinas.

Ieškovai nurodė, kad praėjusių metų pabaigoje Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) surengė žurnalistų, rašančių apie alternatyvią energetiką konkursą „Žalioji energija Lietuvoje: problemos ir perspektyvos“. Konkurso organizatoriai – koncernas „Achemos grupė“ ir viešųjų ryšių bendrovė „Komunikacijos raktas“. NŽKA ir LŽS šioje byloje patraukti trečiaisiais asmenimis.

Per oficialią apdovanojimų ceremoniją lapkričio 22 dieną sostinės restorane „Avenue“ surengtoje šventėje buvo apdovanoti konkurso nugalėtojai. Organizatorių užsakymu renginyje buvo atlikta populiari daina „Berniukai“, kurios muzika atitiko T. Makačino sukurtą, o S. B. Žlibino žodžiai – iškraipyti.

Pasak ieškovų, populiariame kūrinyje originalūs dainos žodžius apie lėktuvus ir pilotus buvo pakeisti elektros energijos gamintojus aukštinančiais žodžiais bei reklamuojančiais "Achemą".

Pasak ieškovų, daina "Berniukai" vakarėlyje tapo „Žaliosios energijos himnu".

Dainos autoriai ir jų interesams atstovaujanti LATGA-A ieškinyje nurodė, kad renginio organizatoriams tokios dainos atlikimui sutikimo nedavė ir apie atliktą dainą jie sužinojo jau po renginio.