Klaipėdos bendrovei nepalankų sprendimą penktadienį paskelbė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Anksčiau kitoje byloje teisėjų kolegija KAP nurodė atlyginti daugiau kaip 203 tūkst. litų Valstybinio socialinio draudimo fondui – ši suma iš biudžeto buvo sumokėta nukentėjusiesiems bei jų artimiesiems.

Tokią skaudžią kainą uostamiesčio autobusų parkas moka po nelaimės greitkelyje Kaunas-Klaipėda, kai autobusą vairavęs klaipėdiškis nestabdydamas pirmoje magistralės juostoje rėžėsi į pastatytą priekabą-ženklą, po to į kelyje dirbusios bendrovės „Kauno keliai“ krovininį automobilį „Mercedes-Benz 709 D“. Jame buvo du bendrovės darbuotojai.

Nuo smūgio kelininkų automobilį autobusas stūmė apie 150 metrų – „Mercedes-Benz 709 D“ rėžėsi į priekyje stovėjusį kelių darbus atlikinėjusios bendrovės automobilį „Volkswagen Caddy“.

Eismo įvykyje žuvo avariją sukėlęs vairuotojas bei du „Kauno kelių“ darbininkai. Be to, sužalojimus patyrė kitas autobuse buvęs vairuotojas bei du kelininkai.

Vienas jų sužalotas ypač sunkiai – jaunas vyras nebegali vaikščioti, jam nuolat reikalinga slauga. Medikai sužalotajam skyrė I-ąją invalidumo grupę.

Vyriškis kreipėsi į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo. Jis nurodė, kad ne tik prarado galimybę sukurti šeimą, bet ir žlugo jo sportinė karjera. Iš autobusų parko jis prašė priteisti 900 tūkst. litų kompensaciją.

KAP pripažino jo ieškinį, tačiau prašė kompensaciją dėl neturtinęs žalos sumažinti tris kartus. Be to, bendrovė nurodė, kad avariją sukėlęs vairuotojas žuvo per avariją, dėl to buvo nutraukta baudžiamoji byla. Be to, KAP suluošintam kauniečiui kas mėnesį iki gyvos galvos mokės 2 529,09 Lt.

LAT paliko galioti Kauno apygardos ir Lietuvos apeliacinio teismų sprendimus, kuriais negalią patyrusiam buvusiam kelininkui skirta 290 tūkst. litų kompensacija.