Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Federalinių kalėjimų biuro puslapyje yra nurodyta, kad N. Venckienė yra įkalinta Čikagos metropoliteno pataisos įstaigoje, kurią administruoja ne tik Federalinis kalėjimų biuras, bet ir JAV Teisingumo departamentas.

Kalėjimo duomenų bazėje įvedus N. Venckienės vardą ir pavardę rašoma, kad 46 metų lietuvė yra ne moteris, bet vyras, o jos bylos numeris yra 52866-424.

Daugiau duomenų apie N. Venckienę interneto svetainėje neskelbiama, tačiau nurodoma, kad įkalinimo įstaigoje esantiems kaliniams galima rašyti laiškus, juos aplankyti, taip pat pervesti pinigų.

Kalėjimas, kuriame įkalinta N. Venckienė, buvo pastatytas dar 1975 m., neįprastos formos įkalinimo įstaigos pastatą suprojektavo architektas Harris Weese.

Pranešama, kad kai kuriomis savybėmis Čikagos kalėjimas yra unikalus, palyginus su kitomis federalinių kalėjimų įstaigomis: kiekvieno pastato aukšte yra vos keliolikos centimetrų pločio ir keliasdešimt centimetrų ilgio plyšio langas. Tai esą užtikrina, kad kaliniai nepaspruks į laisvę.

Vienu metu šioje įkalinimo įstaigoje gali būti įkalinta 670 žmonių.

Čia įkalintos moterys trumpam išvedamos pasivaikščioti į specialias tam skirtas zonas, esančias ant kalėjimo stogo, taip pat kartą ar du per savaitę gali apsilankyti treniruoklių salėje ir kartą per savaitę bibliotekoje, kur galima gauti knygų ir filmų.

Skirtingai nei vyrai, moterys čia negali rasti darbo – kaliniai gali būti įdarbinti kalėjimo valgykloje. Be to, nurodoma, kad šiame kalėjime yra įkalinti daugiausiai baltos rasės asmenys, dauguma jų dar laukia teismo nuosprendžio arba ekstradicijos į kitą šalį.

Nors Čikagos kalėjimas laikomas pakankamai saugiu, tačiau kai kuriems kaliniams yra pavykę iš čia pasprukti.

Amerikos žiniasklaidoje skelbiama, kad čia yra kalėję du garsiausi Meksikos narkotikų prekeiviai, kurie vien per mėnesį iš narkotikų uždirbdavo daugiau kaip milijardą dolerių.

Iš Lietuvos beveik prieš penkerius metus su sūnumi pasprukusi N. Venckienė yra įtariama keliolika nusikaltimų, tarp jų yra ir mažametės podukros tvirkinimas. Manoma, kad jos ekstradicija gali užtrukti ir metus ar daugiau, nes N. Venckienė nesutinka būti perduota Lietuvai.

N. Venckienės teta Audronė Skučienė žurnalistams sakė, kad JAV N. Venckienė pasisamdė advokatus ir stengsis, jog nebūtų grąžinta į Lietuvą, tuo metu N. Venckienės sūnus penktadienį išplatino viešą laišką, kuriame paprašė ne tik moraliai, bet ir materaliai palaikyti jos motiną.