Šiandien plaukimo treneris gailisi dėl tokio savo spontaniško poelgio, tačiau jo gailestis – tik lengvinanti aplinkybė: teismas nusprendė, kad, nors mokytojas ir susitaikė su nukentėjusiuoju mažamečiu berniuku ir jo tėvais, tačiau jis vis tiek turi būti pripažintas kaltu dėl nežymaus sveikatos sutrikymo.

Už padarytą nusikalstamą veiką teismas Arūnui M. skyrė 8 MGL (301,28 Eur) baudą, kurią nuteistajam leista sumokėti per 4 mėnesius.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad kartą jau nuo baudžiamosios atsakomybės dėl panaudoto smurto atleistas 44 metų Arūnas M. praėjusių metų rugsėjo 24 d. , apie 17.20 val., mokyklos stadione sugriebė vaikui už kaklo ir pasivedęs į šalį, kartą kumščiu sudavė į dešinįjį žandą bei kartą įspyrė į nugarą ir sėdmenis. Vaikui buvo padaryta poodinė kraujosruva dešiniojo žando srityje, poodinę kraujosruva su odos nubrozdinimu nugaros dešinėje pusėje.

Apie tai, kad plaukimo treneriu dirbantis Arūnas M. sumušė mažametį vaiką, policijai pranešė jo motina. Kaip pedagogas neteisėtai auklėjo berniuką, matė ir daugybė tuo metu mokyklos stadione buvusių mažamečių – incidentas vyko tuo metu, kai treneris vedė bendro fizinio pasirengumo treniruotę.

O ir pats Arūnas M. kaltės neneigė – jis sakė, kad tuo metu, kai sumušė berniuką, stadione buvo 27 mokiniai iš įvairių mokyklų ir viso Ukmergės miesto.

„Kitoje pusėje aikštelės buvo pašaliniai vaikai, kurie nelanko būrelio, jie žaidė krepšinį, – sakė Arūnas M. – Tada netikėtai pamačiau, kaip ėjo mano dukros bendraklasis – nutariau jį užkalbinti, nes jis tą pačią dieną įžeidinėjo mano dukrą ir kitas bendraklases. Jis prasivardžiavo, dukra man sakė, mane išvadino „pideru“, mamą – „kale“, be to, liepė jai pakelti ranką ir vėliau paklausė, ar su ta ranka ji „dročina“. Visa klasė iš to juokėsi. Dėl šio įvykio berniukas tą dieną buvo iškviestas pas socialinę darbuotoją, bet vos tik iš jos kabineto išėjo, vėl rodė „fakus“. O vėliau, kai mano ėjo namo, jis šiai užšoko ant nugaros, ji suklupo.“

Treneris sakė, kad negalėjęs daugiau taikstytis daugiau su tokiu psichologiniu smurtu.

„Aš jį tik užkalbinau, šiam niekur suėmęs nebuvau, tik paklausiau, kodėl šis taip elgiasi su mano dukra, kodėl įžeidinėja ir mane, ir mano žmoną, – policijoje sakė baudžiamojon atsakomybėn patrauktas pedagogas. – Bet tada tas vaikas mane pasiuntė… Tada automatiškai nesusivaldžiau ir koja įspyriau į užpakalį. Bet vaikas vis tiek demonstravo savo drąsą – jis dar kažką pasakė, aš nesupratau, todėl jam kartą pliaukštelėjau per pakaušį, padariau vadinamąjį „skustą“. Ir liepiau daugiau taip nesielgti. “

Ukmergiškis teisinosi, kad taip elgdamasis pasikarščiavo, dėl to labai gailisi, atsiprašė berniuko mamos, atlygino patirtą turtinę ir neturtinę žalą.

„Taip pasielgiau dėl to, kad vaikas netinkamai elgėsi su mano dukra, tai kartojasi ne pirmą kartą, buvau susinervinęs“, – teisinosi vyras.

Tuo metu pareigūnų apklaustas nukentėjusiuoju pripažintas mažametis sakė, kad stadione su draugais žaidė krepšinį, kai prie jo priėjo klasiokės tėtis, paėmė už kaklo ir pasivedė į šoną.

„Jis klausė, kodėl pravardžiuoju jo dukrą ir vieną kartą kumščiu sudavė į žandą, o paskui kartą sudavė per galvą ir du kartus įspyrė“, – sakė vaikas.

Apie incidentą netrukus sužinojo vaiko motina – ji kaip tik tuo metu paskambino sūnui į mobiliojo ryšio telefoną.

„Sūnus verkdamas pasakė, kad bėga iš stadiono, nes bijo, o parbėgęs į namus visas kratėsi, buvo išsigandęs, drebėjo – sūnus pasakė, kad sumušė bendraklasės tėvas, – pasakojo motina. – Jis dar sūnų gąsdino, kad šiam bus blogai, jei šis dar lįs prie dukros.”

Kad mažametis buvo ne juokais išsigandęs, patvirtino ir jo draugai, tuo metu treniruotėje dalyvavę moksleiviai papasakojo, kaip mokytojas vaiką sumušė.

Pareigūnai apklausė ir mergaites, kurias esą skriausdavo nukentėjęs berniukas. Viena jų sakė, kad bendraklasis visas mergaites pravardžiuoja, tyčiojasi, keikiasi necenzūriniais žodžiais.