Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Nida Vigelienė ketvirtadienį paskelbė, kad Vilniaus apskrities policijos Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriaus pareigūnai pagrįstai R. Skirtunui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir nutarimu skyrė baudą už neteisėtą vieno šovinio laikymą seife savo namuose.

Administracinio teisės pažeidimo bylą jau antrą kartą išnagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės teismas konstatavo, kad nebuvo paneigta versija, jog R. Skirtuno veiksmai yra tyčiniai – buvęs teisėjas pats prisipažino, kad šovinį pamiršo priduoti policijai, o tai reiškia, jog jis žinojo apie seife buvusį šovinį dar iki Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrėjų atliktos kratos.

R. Skirtunas aiškino, kad šovinys namuose liko per neapdairumą – esą apie 18 metų legaliai laikė ginklą ir šaudmenis, tačiau neseniai nusprendė leidimo nepratęsti, o ginklą bei šaudmenis nunešė į policiją.

Ši istorija būtų tuo ir pasibaigusi, jeigu ne garsioji kyšininkavimo byla – kai teisėjas įkliuvo dėl 30 tūkst. Lt kyšio paėmimo, STT pareigūnai R. Skirtuno namuose atliko kratą.

„Seifą pareigūnams parodžiau pats asmeniškai – niekas jo nematė, – sakė R. Skirtunas. – Sakiau: „Vyrai, yra dar seifas namuose, ar nenorite pažiūrėti“. Ir šone šalia dėžutės pamačiau šovinį – išėmiau ir pats apstulbau“.

Buvęs teisėjas teigė nesuprantantis, kodėl buvo patrauktas atsakomybėn, nes rastą šovinį pats atidavė pareigūnams – esą jo veiksmuose nėra tyčios. „Žmogus atleidžiamas nuo atsakomybės, kai kulkosvaidį ar kilogramą trotilo atneša, o čia aš pats radau ir atidaviau pareigūnams“, – sakė jis.

„Kokia tyčia gali būti galvoje laikyti vienintelį šovinį – 56 šovinius ir ginklą nunešiau į policiją, o vieną šaudmenį palikau? – policijos skirta nuobauda stebėjosi R. Skirtunas. – Kalbos net nėra, kad jo nemačiau – jeigu būčiau matęs, čia nestovėčiau. Negi vieną šovinį specialiai laikysiu ir slėpsiu?“.