Asmeninio ir profesinio augimo siekti, pasak Manto, skatina ne tik atsakingesnės pareigos (karjerą bausmių vykdymo sistemoje jis pradėjo būdamas jaunesniuoju specialistu), bet ir karjeros galimybės.

Darbą pareigūnas sieja su savo gyvenimu, jam patinka, kad šiame darbe įgyja naujų kompetencijų, kurios skatina siekti geresnių rezultatų, plečia akiratį. Pokyčiai ir tobulinimas darbo vietoje, pasak jo, priklauso nuo mūsų pačių.

„Kiekvienas mes turėtume būti suinteresuotas susikurti sau mylimą darbo vietą, nesivadovauti mintimi, jog kiti turi kažką keisti, sistema keičiasi kartu su joje dirbančiais žmonėmis“, – sakė jis.

Paklaustas, kokių savybių reikia norint tapti pataisos pareigūnu, Mantas pabrėžia, kad svarbiausia būti stipriu psichologiškai.

„Turi nesivadovauti emocijomis ir visuomet įjungti „šaltą protą“, taip pat turi būti sąžiningas prieš save ir kitus, – Kalėjimų departamento pranešime cituojamas pareigūnas. – Atsakingumas šiame darbe taip pat būtinas. Atsakingumas ir prieš savo kolegas, ir prieš šios sistemos klientus.“

Abejojantiems, ar pasirinkti šią profesiją, Vilniaus pataisos namuose dirbantis pareigūnas siūlo nebijoti ir labiau pasidomėti šios sistemos veikla. Jo nuomone, karjeros galimybės čia yra realios, suteikiama galimybė nuolat tobulėti, kelti kvalifikaciją, socialinės garantijos.

Mantas vestuvių dieną nusprendė vilkėti tarnybinę uniformą. Šis sprendimas, pasak jo, atsirado kaip pagarba tarnybai ir mylimam žmogui.

„Didžiuojuosi savo darbu ir einamomis pareigomis, todėl ir ypatingą mūsų šeimai dieną susiejau su uniforma. Žmona mane visuomet palaiko, tad šis sprendimas buvo ne išimtis. Ji taip pat vertina mano darbą ir pareigas. Iš kolegų girdėjau tik gražius atsiliepimus, todėl labai tikiuosi, kad ir kiti kolegos paseks mano pavyzdžiu,“ – atsakė pareigūnas, paklaustas, kodėl tokią svarbią dieną nusprendė pasipuošti tarnybine uniforma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)