Kaip informavo teismo atstovas Vytautas Jončas, dalis kaltinamųjų savo kaltės neneigia, dalis per ikiteisminį tyrimą atsisakė duoti parodymus.

Dėl nusikaltimų prieš teismą stos Nerijus Kirša, Agnė Kiršė, Jurijus Kudriavcevas, Naurijus Savickas, Džeraldas Žilinskis ir Giedrius Stankus. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys gyvena Šiauliuose, Klaipėdoje, Mažeikiuose, Kretingoje.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2020 metais. Per ikiteisminį tyrimą, kurį atliko Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, nustatyta, kad praėjusiųjų metų pradžioje viename Šiaulių mieste esančiame naktiniame klube dabar jau buvusį Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotoją G. Stankų, kuris tuo metu ėjo šios įkalinimo įstaigos Saugumo valdymo skyriaus jaunesniojo specialisto pareigas ir buvo atsakingas už suimtųjų ir nuteistųjų pasivaikščiojimų organizavimą ir jų kontroliavimą, užkalbino pažįstamas šiaulietis ir pasiūlė jam už pinigus vienam tardymo izoliatoriuje laikomam draugui perduoti kelias dėžutes tablečių ir buteliukus su juose esančiomis dopingo medžiagomis.

Pareigūnai išsiaiškino, jog buvęs statutinis valstybės tarnautojas per maždaug porą mėnesių už kyšius galėjo perduoti dopingo skysčius, kelis šimtus tablečių, mobiliojo ryšio telefonus tuo metu vienam tardymo izoliatoriuje laikytam suimtajam.

Taip pat esama duomenų, kad G. Stankus už kyšius galėjo mėginti perduoti dopingo medžiagų dar vienam suimtajam, tačiau to padaryti jam nepavyko, nes buvo sulaikytas pareigūnų.

Lemtingąją dieną, bylos duomenimis, G. Stankus nuvyko į Šiaulių autobusų stotį, ten iš tarpmiestinio autobuso paėmė siuntą su dopingo medžiagomis ir 100 eurų kyšiu.

Pareigūnai išsiaiškino, kad dopingo medžiagas iš Klaipėdoje gyvenančio pažįstamo nupirko kretingiškė suimtojo N. Kiršos žmona A. Kiršė. Moteris paruošė siuntinį vyrui ir išsiuntė į Kauną, ten prie šio siuntinio buvo pridėtas kyšis ir tada išsiųstas į Šiaulius. Per kratas suimtajam skirtas dopingas buvo rastas G. Stankaus automobilyje.

Bylos duomenimis, G. Stankus kaltinamas tuo, kad praėjusiųjų metų gegužę, tiksliai ikiteisminio tyrimo nenustatytomis dienomis, susitikęs su kaltinamuoju N. Savicku, Šiaulių miesto centre per du kartus savo naudai tiesiogiai priėmė 170 eurų kyšį iš N. Savicko už mobiliojo ryšio telefonų įnešimą į Šiaulių tardymo izoliatorių ir perdavimą jų ten kalinčiam suimtajam Dž. Žilinskiui.

G. Stankus taip pat kaltinamas tuo, kad vykdydamas susitarimą su N. Savicku, išvesdamas kalinčius asmenis į pasivaikščiojimą, įnešė į tardymo izoliatorių ir perdavė ten kalinčiam D. Žilinskiui tris mobiliojo ryšio telefonus.

Už dopingo medžiagų perdavimą suimtiesiems, bylos duomenimis, G. Stankus galėjo gauti dar 150 eurų kyšį.

Dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti kaltinimai pareikšti visiems kaltinamiesiems, G. Stankui pareikšti kaltinimai ir dėl kyšininkavimo.

G. Stankus ir A. Kiršė per ikiteisminį tyrimą savo kaltę pripažino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)