Feisbukas ir jame esanti žinučių siuntimo programa nėra toks jau nekaltas dalykas, kaip manė šiuo metu į Didžiąją Britaniją emigravęs suvalkietis – vyras kurį laiką, naudodamasis „Messenger“ programėle, slapta susirašinėjo su keliomis jaunomis merginomis, o viena jų šiam net siuntė savo labai intymias nuotraukas.

O visa tai pamačiusi mylimoji buvusi sutuoktinė buvo ištikta šoko – pavydi moteris spausdintuvu atspausdino netoliese gyvenančios merginos vyrui atsiųstas intymias nuotraukas ir jas iškabino įvairiose kaimo vietose.

Būtent tada ir paaiškėjo, kad Šakių rajone gyvenanti Vaiva L. maždaug mėnesį slapta stebėjo savo buvusio sutuoktinio susirašinėjimą. O šis nieko neįtarė.

Šiandien Vaiva L. gailisi dėl tokio savo karštakošiško poelgio, tačiau atgaila jai nelabai ir padėjo – nukentėjusioji, kurios nuotraukos buvo iškabinėtos miestelio skelbimų lentose ir net ant jos broliui priklausančio traktoriaus, pavyduolei nesutiko atleisti.

„Ji su manimi susisiekė, atsiprašė, bet susitaikyti tikrai su ja nepageidauju“, – policijos pareigūnams nurodė moteris.

Už tai, kad neteisėtai stebėjo asmens elektroninių ryšių tinklais siunčiamus pranešimus, pasidarė jų kopijas, o vėliau jas išplatino, taip pažeisdama susirašinėjimo neliečiamumą, Vaiva L. buvo nuteista – skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris nusikalstamas veikas padarė iš pavydo, ir jai skyrė keturių mėnesių viešųjų darbų bausmę. Nuteistoji per mėnesį įpareigota dirbti po 20 val. visuomenės labui.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Vaiva L. nuo vasario iki kovo 6 d. stebėjo ne tik buvusio savo sutuoktinio, bet ir jo draugo, su kuriuo jie abu buvo išvykę uždarbiauti į D. Britaniją, susirašinėjimą. Vyrai susirašinėjo su ta pačia mergina.

Prisijungimo duomenis prie buvusio sutuoktinio paskyros feisbuke ji turėjo dar nuo to laiko, kai juodu gyveno kartu.

„Kai vyras su draugu išvyko į užsienį, prisijungiau prie kompiuterio – turėjau šiokių tokių įtarimų dėl vyro neištikimybės, – per apklausą policijoje pasakojo Suvalkijoje gyvenanti moteris. – Iš tikrųjų vyrą įtariau dėl santykių su visai kita moterimi, tačiau kai feisbuke pamačiau susirašinėjimus, tai viršijo visus mano įtarimus ir lūkesčius. Paaiškėjo, kad jis palaiko ryšius ne su viena moterimi.“

Moteris sakė, kad internete pamatė sutuoktinio susirašinėjimus su mergina, apie kurią ji iki to laiko visiškai nieko nežinojo.

„Tai, ką pamačiau, mane šokiravo – ir susirašinėjimų pobūdis ir nuotraukos“, – teigė Vaiva L., sutuoktinio susirašinėjimus stebėjusi savo mobiliojo ryšio telefone, naudodamasi atsisiųstomis programėlėmis.

Kad su ta pačia mergina susirašinėja ir buvusio sutuoktinio draugas, ji pamatė tuomet, kai šis paprašė jos nueiti į namus, prisijungti prie palikto kompiuterio ir padiktuoti pamirštus feisbuko prisijungimo kodus.

Suvalkietė neslėpė, kad iš pavydo nežinojo kur dėtis, todėl ryžosi beprotybei.

„Tada padariau kai kurių susirašinėjimų bei nuotraukų kopijas, sumaketavau plakatus ir juos iškabinėjau seniūnijai priklausančiuose kaimuose“, – prisipažino Vaiva L., kuri plakatuose taip pat nurodė ir vyrų susidomėjimo sulaukusios merginos telefono numerį.

Plakatus moteris iškabino naktį, kai kaimo gyventojai miegojo, o reakcijos į savo poelgį sulaukė jau iš pat ryto, kai sulaukė buvusio sutuoktinio ir jo draugo skambučių.

Supratusi, kad ne juokais prisidirbo ir gali būti sučiupta, moteris dar bandė maskuoti savo pėdas – susikūrusi elektroninio pašto dėžutę sau ir kartu su buvusiu sutuoktiniu išvykusio draugo žmonai išsiuntė anoniminius laiškus su tomis pačiomis ir dar kitomis nuotraukomis. Jose – ta pati mergina, kurios atvaizdas buvo atspausdintas ir plakatuose.

O kad liktų kuo mažiau įkalčių, moteris iš karto į šiukšlių konteinerį išmetė spausdintuvą, kurį specialiai buvo nusipirkusi plakatų gamybai.

Bet yla iš maišo labai greitai išlindo – nukentėjusioji mergina kreipėsi į policiją, teigdama, jog jos nuotraukas galėjo atspausdinti ir įvairiose kaimo vietose iškabinti vyrų, su kuriais ji susirašinėjo, žmonos.

Nukentėjusioji per apklausą policijoje pasakojo, kad apie paviešintas intymias nuotraukas pirmoji jai pranešė sesuo.

„Ryte apie 9 val. paskambinusi sesuo pasakė, kad savo pašto dėžutėje rado įmestą skelbimą su mano asmeninėmis nuotraukomis ir nurodytais telefono numeriais, – sakė ji. – Netrukus paskambino ir brolis, kuris sakė, kad ant traktoriaus priekabos rado analogišką skelbimą. Tai išgirdusi apvažiavau kelis kaimus ir įvairiose viešose vietose radau pakabintus analogiškus skelbimus. Juos matė daug žmonių, nes plakatai buvo iškabinėti dažnai lankomose viešose vietose.“

Nukentėjusioji sakė, kad plakate buvo patalpinta jos feisbuko paskyroje esanti ir viešai prieinama profilio nuotrauka bei kitos, labai jau intymios, kurias ji maždaug prieš mėnesį siuntė į D. Britaniją emigravusiam draugui.

Mergina neslėpė, kad esą vieną nuotrauką buvo nusiuntusi ir buvusiam Vaivos L. sutuoktiniui.

„Manau, kad šias nuotraukas galėjo iškabinti kuri nors supykusi žmona, nes netrukus po plakatų iškabinimo iš Vaivos L. buvusio vyro gavau SMS žinutę, kurioje jis prašė nerašyti į feisbuką, nes kai kas mato mūsų susirašinėjimą“, – sakė nukentėjusioji.

Paklausta, kodėl kitiems vyras siuntė savo itin intymias nuotraukas, mergina taip ir negalėjo paaiškinti, tik teisinosi, jog manė, kad jų niekas, išskyrus adresatus, nepamatys.

Tiesa, ji neslėpė, kad su vienu jų jau apie porą metų palaikė intymius ryšius. Ir šis vyras – visai ne Vaivos L. buvęs sutuoktinis – šis esą tebuvo tik draugas, su juo mergina tikino neturėjusi intymių santykių.

Bet kodėl tada ir jam nusiuntė savo nuotraukas?

„Vieną iš intymaus pobūdžio nuotraukų, nepamenu kurią konkrečiai, buvau nusiuntusi ir jam, bet kitomis gal su juo pasidalino draugas“, – sakė ji. Ir čia pat pridūrė, kad „nuotrauką nusiuntė šiaip sau“.

Kad buvusi žmona galėjo skaityti susirašinėjimą feisbuke, pareigūnams nurodė ir jos buvęs sutuoktinis – jis prisiminė, kad dar anksčiau su sutuoktine mobiliojo ryšio telefonuose buvo įsidiegę programėlę, kuri leisdavo matyti vienas kito buvimo vietą.

„Nemaniau, kad ji leisdavo sekti ir susirašinėjimus“, – sakė vyras.

Jis neslėpė, kad su savo draugu iš nukentėjusiąja pripažintos merginos gaudavo įvairių intymių nuotraukų, su ja jie būdami užsienyje ilgą laiką susirašinėjo.

Kad gaudavo daug intymių nuotraukų iš nukentėjusiąja pripažintos merginos, pripažino ir kitas vyras. Jis per apklausą policijoje stebėjosi, kad tokiai beprotybei galėjo ryžtis Vaiva L. – esą jis moterimi labai pasitikėjo, kai paprašė padiktuoti prisijungimo prie feisbuko paskyros kodus.

„Net nekilo mintis, kad ji skaitys mano susirašinėjimus“, – sakė jis.