„Šias pareigas suprantu, kaip didžiulę atsakomybę. Tikiu, kad bendru darbu pasieksime visų mūsų bendro tikslo – užtikrinti, kad Lietuvoje teisingumo būtų dar daugiau. Jeigu mano kandidatūrai pritars Seimas, savo darbe didžiausią dėmesį skirsiu aiškesnės teismų praktikos formavimui“, – dėkodamas už pasitikėjimą Teisėjų tarybos nariams teigė R. Norkus.

Nacionalinė teismų administracija praneša, kad R. Norkus teismų sistemoje dirba jau 15 metų. Jis yra ėjęs Lietuvos apeliacinio teismo teisėjo pareigas. LAT teisėju R. Norkus dirba nuo 2014 m.

Iki paskyrimo teisėju R. Norkus dirbo LAT Teisės tyrimų ir apibendrinimo departamento direktoriumi, 2003-2009 m. ėjo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko patarėjo ir Teismų praktikos departamento direktoriaus pareigas. R. Norkus 1999-2003 m. dirbo Lietuvos apeliaciniame teisme konsultantu bei šio teismo pirmininko ir Civilinių bylų skyriaus pirmininko patarėju.

Nuo 2003 m. R. Norkus dirba ir pedagoginį darbą, yra teisės profesorius. Teisėjas moka anglų, vokiečių, rusų, lenkų ir prancūzų kalbas.

R. Norkaus kandidatūrą svarstys Seimas. Jai pritarus, R. Norkus taptų ir Teisėjų tarybos nariu – LAT primininkas Teisėjų tarybos nariu tampa pagal pareigas.