Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje prokurorai kaltinimus pateikė ne tik L. Lobeckiui, bet ir sostinėje advokatu dirbančiam Artūrui Šukevičiui – jis kaltinamas kyšininkavimu.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūros pareigūnai nustatė, kad bankroto administratorius ir advokatas, veikdami kartu, dar 2016 m. spalį iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus reikalavo didelės vertės – 15 tūkst. eurų – kyšio už teisminio proceso sustabdymą.

Nustatyta, kad dalis reikalauto kyšio – 5 tūkst. Eur – buvo paimta.

Tyrimo metu atlikę kratą L. Lobeckio automobilyje ir darbe pareigūnai aptiko ir narkotinių medžiagų – kanapių ir kokaino. Kokiu tikslu laikė narkotikus, L. Lobeckis teisme nekomentavo: „Išgirsite byloje, jeigu nebus uždaras posėdis, kita vertus, iš kur žinote, kad rado“.

Nei A. Šukevičius, nei L. Lobeckis nepripažįsta jiems pateiktų kaltinimų, anksčiau baudžiamojon atsakomybėn patrauktas advokatas yra užsiminęs, kad šioje byloje negali būti kalbos apie kyšį, nes esą jo kolegai buvo grąžinta skola, kurios šis nesuspėjo įnešti į įmonės sąskaitą.

STT skelbė, kad šiame tyrime buvo sulaikytas ir mažosios bendrijos „Revipa Group“ vadovas, jis šioje byloje yra liudytojas.

Ikiteisminį tyrimą atlikę prokurorai bylą teismui perdavė dar sausio pradžioje, tačiau trečiadienį ją atvertusi teisėja Jurgita Kolyčienė negalėjo pradėti nagrinėti, nes baudžiamojon atsakomybėn patrauktas advokatas A. Šukevičius pareiškė, kad kol kas nesuspėjo sudaryti sutarties su advoktu dėl teisinių paslaugų teikimo.

Tokia advokato pozicija nustebino teismą, todėl buvo nutarta į bylą A. Šukevičiui paskirti valstybės gynėją.