I. Jarukaičio kandidatūrą į TT teisėjus turės patvirtinti Vyriausybė. Po to, kai jai pritars prezidentė, bus pasikonsultuota su Seimu.

Įvykdžius šias procedūras, prieš valstybių narių vyriausybėms bendru sutarimu skiriant ESTT teisėją, kandidato tinkamumą dar vertins ir specialus pagal Europos Sąjungos teisę sudarytas komitetas, informuoja Teisingumo ministerija.

Jeigu bus pritarta jo kandidatūrai, I. Jarukaitis TT turėtų dirbti šešerius metus.

Pretendentas I. Jarukaitis yra dirbęs Teisės biure prie Lietuvos Respublikos Europos reikalų ministerijos (vėliau ši įstaiga buvo reorganizuota į Europos teisės departamentą), nuo 2010 m. jis dirba Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju, 2008 m. Vilniaus universitete apgynė daktaro disertaciją „Europos Sąjunga ir Lietuvos Respublika: narystės konstituciniai pagrindai“, yra daugiau kaip 30 mokslinių straipsnių ir studijų autorius.

ESTT teisėjai (t. y. po vieną teisėją iš kiekvienos Europos Sąjungos valstybės narės) skiriami Europos Sąjungos valstybių narių vyriausybių bendru sutarimu. Šiuo metu teismą sudaro 28 teisėjai.

ESTT aiškina Europos Sąjungos (ES) teisę, kad užtikrintų jos vienodą taikymą visose ES šalyse, ir sprendžia ES šalių vyriausybių ir ES institucijų teisinius ginčus.