"Aš nemanau, kad rasim šiais laikais tokį žmogų, kuris susižalojo savo sveikatą darbe ir jisai nieko neieškos. Čia turbūt kiekvienas žmogus taip darytų", - LNK sakė Ukmergės teismo raštinės vedėja Rimutė Karalienė.

Teisėjai dar nesulaukė sveikatos tikrinimo rezultatų, tačiau kai kam svaigsta galva, skauda gerklę, burnoje jaučia geležies skonį. Įtariama, kad gyvsidabriu užnuodytame teisme jie galėjo dirbti dešimtmetį, kai pirmą kartą jis buvo rastas.

Anot teisėjų, per pastarąsias savaites joks specialistas nesiteikė paaiškinti visokių grėsmių. Teismo darbuotojai aiškino, kad per pirmininkę perduota patariant išpurtyti bylas nuo garų.

Bylų teisėjai nevėdina - kai kurie bandė plauti, tačiau nesėkmingai.

Visuomenės sveikatos atstovai sako, kad neturi patirties padėti teisėjams, nes nėra buvę tokio atvejo.

Pasak LNK, paskutiniais duomenimis, užterštumas gyvsidabriu teismo pastate nesumažėjo, o padidėjo nuo kelių kartų iki keliasdešimt. Taršos židinis dar yra - rekomenduojama plėšyti grindis, ardyti sienas..

Ukmergės rajono teismas laikinai dirba Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre bei Ukmergės rajono policijos komisariate ir artimiausiu metu grįžimo į savo nuolatines patalpas neplanuoja.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre Kęstučio aikštėje nagrinėjamos civilinės bylos, veikia teismo raštinė. Baudžiamosios bylos nagrinėjamos Ukmergės rajono policijos komisariate Vytauto gatvėje.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio. Jis aptiktas vykdant remonto darbus teismo pastate Kęstučio aikštėje.