D. Valiui paprašius leisti patraukti R. Skirtuną baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, Seimas sudarys komisiją, kuri turės visam parlamentui pateikti siūlymą, kaip balsuoti. Galiausiai dėl neliečiamybės panaikinimo nutars Seimas.

Kaip Seime sakė generalinis prokuroras, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikio, kyšininkavimo ir papirkimo. Bylos duomenimis, Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 12 d. priėmė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kuriuo L. Jurgelevičius buvo pripažintas kaltu padaręs nusikalstamas veikas dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo. Jam buvo paskirta 3 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau nuteistasis kartu su savo advokatu Vitoldu Petravičiumi šių metų sausio 2 d. per Apylinkės teismą padavė apeliacinį skundą, kuris sausio 13 d. gautas Vilniaus apygardos teisme.

„Surinkti duomenys leidžia manyti, kad dar iki skundo padavimo advokatas V. Petravičius, veikdamas L. Jurgelevičiaus sutikimu ir prašymu, Vilniaus apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjui R. Skirtunui pasiūlė ir susitarė duoti 30 tūkst. Lt kyšį už veiksmus, kad į trijų teisėjų kolegiją L. Jurgelevičiaus baudžiamajai bylai apeliacine tvarka nagrinėti būtų paskirtas būtent jis – R. Skirtunas, ir už palankių L. Jurgelevičiui proceso sprendimų priėmimą minėtoje baudžiamojoje byloje“, - Seime teigė D. Valys.

„Įtariama, kad teisėjas R. Skirtunas ėmėsi veiksmų, kad būtent jis būtų paskirtas į teisėjų kolegiją, nagrinėsiančią minėtą L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Teismų informacinėje sistemoje fiksuota, kad šių metų sausio 24 d. byla atiduota teisėjui ir šių metų kovo 13 d. paskirtas teisiamasis posėdis. Į trijų teisėjų kolegiją įtrauktas ir teisėjas R. Skirtunas, kuris vėliau paskirtas pranešėju šioje byloje“, - tęsė generalinis prokuroras.

Anot jo, yra duomenų, kad teisėjas užtikrino advokatą, esą byloje „viskas turėtų būti gerai“, o V. Petravičius balandžio 10 d. R. Skirtuno darbo kabinete perdavė pastarajam 30 tūkst. Lt, kurie vėliau buvo paimti kratos metu.

Kalbėdamas su žurnalistais D. Valys patvirtino, kad byloje pakanka duomenų pareikšti teisėjui įtarimus.

Komisiją, priimsiančią tarpinį sprendimą, sudaro Vaidotas Bacevičius, Agnė Bilotaitė, Kazimieras Kuzminskas, Arminas Lydeka, Antanas Nedzinskas, Algimantas Petkus, Naglis Puteikis, Konstantas Ramelis, Algimantas Salamakinas, Algirdas Sysas, Mečislovas Zasčiurinskas, Vidmantas Žiemelis.