Bylos duomenimis, komentatorius į teisėsaugos akiratį pakliuvo gavus pranešimą iš neapykantos nusikaltimų pranešimų platformos manoteises.lt, kad 2021 m. balandžio mėnesį prie vieno feisbuke patalpinto straipsnio, kuriame po skandalingojo Seimo nario Petro Gražulio šokio kalbininkai nurodė, kad žodis „pederastas“ yra nevartotinas, parašė komentarą, kuriuo viešai žemino, niekino homoseksualius asmenis.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas Ovidijus P. savo kaltę pripažino visiškai ir nuoširdžiai gailėjosi. Nurodydamas parašyto žeminančio ir niekinančio komentaro motyvus, vyras aiškino, kad išsakė tik savo nuomonę – jis mano, jog homoseksualai nori per daug teisų Lietuvoje, o jų elgesys dėl išskirtinių teisių jį labai piktina.

„Suprantu, kad taip elgtis negalėjau ir kad tokiu komentaru žemino ir niekino homoseksualius asmenis“, – per apklausą gailėjosi tauragiškis.

Teismas, įvertinęs surinktų įrodymų visumą, konstatavo, kad tokiu būdu viešai per visuomenės informavimo priemonę – interneto puslapį – kaltinamasis žemino, niekino asmenų grupę, išskirtą seksualinės orientacijos pagrindu.

Kaip informavo teismas, skirdama baudą teisėja Elena Simonavičienė atsižvelgė, kad kaltinamasis administracine tvarka nebaustas, nenustatyta jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių. Kadangi, jis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, paskirta 3 tūkst. Eur bauda sumažinta vienu trečdaliu – iki 2 tūkst. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (474)