Apie bandymą papirkti pati teisėja informavo Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kuri iš karto pradėjo ikiteisminį tyrimą, informuoja STT.

Teismų informacinėje sistemoje „Liteko“ nurodoma, kad dėl papirkimo kaltinimai buvo pateikti dviems moterims – atsakomybėn buvo patrauktos Galina Lichačiova ir Danuta Samanavičienė. Ji, anot pranešimo, yra Vilniaus miesto apylinkės teismo vyriausioji specialistė ir buvo tarpininkė bandant papirkti teisėją.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Eglė Venckienė abi moteris pripažino kaltomis ir skyrė vienodas bausmes – 15 mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant per laisvės apribojimo laikotarpį dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje ir išdirbti 120 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Bylos duomenimis, G. Lichačiova, veikdama bendrininkų grupėje su Vilniaus miesto apylinkės teismo vyriausiąja specialiste D. Samanavičiene, pasiūlė teisėjai didesnės nei 1 MGL vertės kyšį. Už kyšį buvo siekiama teisėjos pageidaujamo veikimo nagrinėjant civilinę bylą, kurioje pilietė G. Lichačiova buvo proceso dalyvė.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba, tyrimą kontroliavo – Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)