Kaip informuoja prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad buvęs prokuroras E. Šleinius nuo 2003 m. iki atleidimo iš tarnybos 2013 m. neperdavė vieno savo paties pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagos ikiteisminio tyrimo įstaigai tyrimui atlikti, o jam pavestuose kontroliuoti daugiau kaip 50 ikiteisminių tyrimų nepriėmė galutinių procesinių sprendimų – nenutraukė ikiteisminių tyrimų ar neperdavė bylų teismui.

Taip pat, ikiteisminius tyrimus atlikusiems pareigūnams jis, įtariama, suteikė tikrovės neatitinkančią informaciją, kad procesiniai sprendimai priimti bei pasirašė statistines bylų korteles, kuriose nurodė melagingus duomenis apie tariamai priimtus sprendimus.

Pasak prokuratūros, siekdamas nuslėpti šias aplinkybes, E. Šleinius prokuratūros registracijos žurnaluose įrašydavo duomenis, kad ikiteisminio tyrimo medžiagos grąžintos tyrimą atlikusioms įstaigoms, nors ikiteisminių tyrimų medžiagas laikė savo žinioje.

Palikdamas tarnybą prokuratūroje E. Šleinius kontroliuotų ikiteisminių tyrimų medžiagų negrąžino nei ikiteisminio tyrimo įstaigoms, nei skyriaus vyriausiajam prokurorui, o, pasinaudodamas tuo, kad šios medžiagos buvo jo žinioje, neteisėtai išnešė iš prokuratūros patalpų.

Dalį iš jų, jau nedirbdamas prokuroru, E. Šleinius 2014 ir 2016 m. grąžino ikiteisminio tyrimo įstaigoms, o dalį, įtariama, paslėpė ar prarado.

„Tokiais neteisėtais veiksmais E. Šleinius pažeidė Konstitucijoje įtvirtintą prokuroro pareigą ginti asmens, visuomenės ir valstybės teises ir teisėtus interesus. Piktnaudžiaudamas tarnyba, E. Šleinius nesiėmė visų būtinų veiksmų greitai ir išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas bei tinkamai pritaikyti baudžiamąjį įstatymą, kad nusikalstamą veiką padaręs asmuo būtų nustatytas bei teisingai nubaustas“, – teigė ikiteisminį tyrimą atlikusi prokurorė V. Vidugirienė.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už padarytas nusikalstamas veikas E. Šleiniui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu E. Šleinius dirba advokato padėjėju. Dirbdamas prokuratūroje jis yra palaikęs valstybinį kaltinimą ne vienoje rezonansinėje byloje, taip pat ir už Sausio 13-osios aukų įžeidimą baudžiamojon atsakomybėn patraukto Algirdo Paleckio byloje.