A. Marapolsko, Edvardo Marapolsko ir Nijolės Onos Marapolskienės ieškinyje nurodyta, kad žala dėl išlaužtų durų įvertinta 190 Lt. Be to, ieškovai siekia prisiteisti 6 tūkst. Lt neturtinės žalos.

Byloje valstybei atstovauja FNTT, o trečiaisiais asmenimis yra patraukti šeši pareigūnai. Šią bylą pirmadienį nagrinėjo Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas.

A. Marapolskas aiškino, kad žalą pareigūnai jam esą padarė, kai atvyko daryti kratos – esą neturėdami sankcijos jie išlaužė duris. Advokatas sakė, kad ant orderio buvo nurodytas kitas adresas, tačiau pareigūnai nepatikėjo ir durų atidarymo specialistui nurodė išlaužti duris.

Tai ne vienintelė A. Marapolsko iškelta byla FNTT pareigūnams – Panevėžio apygardos teismas nagrinės dar vieną bylą, kurioje jis iš Lietuvos valstybės priteisti 105 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Advokatas tikina, kad penki Generalinės prokuratūros prokurorai ir du FNTT pareigūnai jam neteisėtai pareiškė neteisingus įtarimus, kišosi į privatų gyvenimą bei pažeidė garbę ir orumą.

A. Marapolską teismas yra išteisinęs dėl trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūnams, tačiau prokurorai šį nuosprendį apskundė apeliacine tvarka.

Generalinės prokuratūros kaltinamajame akte buvo nurodyta, kad praėjusių metų vasario mėnesį į Vilniuje gretimai su advokatų kontora esančias kelių bendrovių naudojamas patalpas atvyko FNTT pareigūnai atlikti kratų. Jiems belaukiant bendrovių atstovų į laukiamąjį atėjo asmuo ir prisistatė esąs advokatas A. Marapolskas.

Pasak prokurorų, jis reiškė nepasitenkinimą dėl kratų darymo ir minėjo, jog šiose patalpose nėra nei FNTT rūpimų bendrovių, nei dokumentų. Žinodamas, kokių dokumentų gali ieškoti pareigūnai, A. Marapolskas esą užsirakino viename iš minėtų bendrovių naudojamų kabinetų, dokumentus sudėjo į lagaminą ir per kitą išėjimą išnešė jį į laiptinę bei paslėpė.

Kaltinamajame akte rašoma, kad FNTT pareigūnai, pamatę laiptais besileidžiantį advokatą, viename iš namo aukštų surado paslėptą lagaminą, kuriame buvo tyrimui reikalingi dokumentai.
FNTT pareigūnai domėjosi advokato tėvo E. Marapolsko veikla - jis buvo pateikęs paraišką iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų gauti. Įtariama, kad iš ES gautos lėšos (apie milijonas litų) galėjo būti netinkamai panaudotos kaimo turizmo sodybai, esančiai prie Karvių ežero Širvintų rajone, įrengti.

A. Marapolskas išgarsėjo, kai apie vokelių mokėjimus Krekenavos agrofirmoje prabilusi mėsos sūdytoja Dalia Budrevičienė teisme prisiteisė 85 tūkst. Lt, tačiau A. Marapolskas iš jų esą sau į kišenę susižėrė 27 tūkst. Lt.