Visuomenei patikėta spręsti, kuris iš konkursui pateiktų kūrinių turėtų tapti portalo veidu. Iki pirmadienio naujienų portale DELFI besitęsiantis balsavimas sudarys 40 proc. galutinio konkurso balo. Kitą savaitę visi DELFI skaitytojų balsai bus susumuoti su komisijos, sudarytos iš Teisėjų tarybos, Nacionalinės teismų administracijos, portalą kuriančios kompanijos ,,Atea” ir ,,Samsung Electronics Baltics” atstovų, balsais ir turėtų paaiškėti, kurio autoriaus kurtas logotipas reprezentuos Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalą.

Prieš du mėnesius startavusiu konkursu siekta sudaryti galimybę pasireikšti visiems, kam įdomi informacinių technologijų sritis –  nesvarbu ar tai kompiuterinių grafinio dizaino programų mėgėjai – moksleiviai ar studentai, ar kompiuterinėmis grafinėmis programomis dirbantys profesionalai.

Rinkdamas geriausią logotipą, kiekvienas komisijos narys turi išrinkti tris geriausius logotipus ir dešimties balų skalėje įvertinti balais jų vizualinį patrauklumą, tinkamumą (kaip pats logotipas siejasi su portalu), kūrybiškumą ir originalumą, pritaikomumą (ar lengvai grafinis vaizdas pritaikomas skirtingose vizualinėse priemonėse ir skirtingomis technologijomis; grafinio vaizdo skaitomumas; ar grafinis vaizdas išlaiko patrauklumą pateikus nespalvotą logotipo sprendimą ir ar sumažintas grafinis vaizdas išlaiko pagrindinius atpažįstamumo bruožus), etiškumą (ar pateiktoje logotipo idėjoje nėra elementų, kurie pažeistų religines, etines, rasines, tautines ar moralines nuostatas).

Konkurse panoro dalyvauti ir savo darbą pateikė netgi dešimtmetis Matas Šarapovas iš Kauno. Tiesa, dėl konkurso sąlygose numatyto amžiaus apribojimo moksleivis iš Kauno varžytis negalės.

Iš vieno IP ir ID galima balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.