Ikiteisminio tyrimo duomenimis, ilgiau kalintys trys nuteistieji, norėdami pasityčioti iš naujai į būrį paskirtų kalinių, kitų nuteistųjų akivaizdoje mušė tris naujokus susuktu šlapiu rankšluosčiu, pilstė pusnuogius naujokus šaltu vandeniu ir tyčiojosi.

Visi trys kaltinamieji kaltę pripažino.

Visiems pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, už kurį numatyti viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pravieniškių pataisos namų vadovas Dainius Sušinskas pernai liepą skelbė, kad „šventės“ išvakarėse 1-ajame lokaliniame sektoriuje kratų metu radus degtinės ir raugalo alkoholiniams gėrimams pasigaminti, „krikštynos“ buvo užkardytos. Pasak D. Sušinsko, tam, kad kaliniai nesišlakstytų vandeniu, buvo išjungtas vandens tiekimas.

Tačiau vėliau Teisingumo ministerija ir DELFI gavo vaizdo įrašą, liudijantį, kad „Jūros šventė“ vis dėlto įvyko.

Po to įkalinimo įstaigoje organizuotos masinės kratos, kai kurie kaliniai perkelti į kitas įstaigas, įvesti Viešojo saugumo tarnybos būriai.

Daugiau apie Jūros šventę ir Pravieniškių pataisos namuose siautėjusią Kauno nusikaltėlių grupuotę skaitykite DELFI žurnalisto Dainiaus Sinkevičiaus knygoje „Pravieniškių mafija“. Joje ne tik atskleidžiami zonoje padaryti ir nuslėpti nusikaltimai, tačiau ir pasakojama, kaip atsirado Jūros šventė, kaip per ją daugybę metų buvo luošinami kaliniai ir kodėl praėjusiais metais kai kurie jų nutarė nebekentėti, o nufilmuotą egzekuciją paviešinti.