Pirmadienį paskelbtu dekretu R.Piličiauskas pareigas nustos eiti nuo rugsėjo 7 dienos, pasibaigus paskyrimo į šias pareigas terminui.

46 metų R. Piličiauskas LVAT vadovavo nuo 2010 metų rugsėjo.

LVAT teisėjas dirba nuo 2000-ųjų pabaigos, nuo 2008-ųjų kovo tapo šio teismo pirmininko pavaduotoju, o nuo 2008-ųjų lapkričio laikinai ėjo šio teismo pirmininko pareigas.

R. Piličiauskas taip pat yra Teisėjų tarybos narys.

Birželį prezidento kanceliarija pradėjo teisėjų atrankos procedūrą į Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko pareigas. Asmenų, ketinančių dalyvauti atrankoje, sąrašas turėjo būti sudarytas iki rugpjūčio 3 dienos.

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja Živilė Navickaitė-Babkin BNS sakė, kad atrankoje dalyvauti į LVAT vadovus panoro tik vienas kandidatas - LVAT teismo teisėjas Irmantas Jarukaitis. Ši informacija perduota Prezidentūrai.

I.Jarukaitis šiuo metu eina LVAT teismo pirmininko pavaduotojo pareigas.

42 metų I.Jarukaitis Vilniaus universitete įgijo teisininko kvalifikaciją, 2008 metais jam suteiktas socialinių mokslų (teisės) daktaro laipsnis. Nuo 1999 metais ir iki šiol teisėjas yra Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Viešosios teisės katedra, asistentas, lektorius.

1995–1997 metais I.Jarukaitis dirbo Krašto apsaugos ministerijoje vyr. specialistu, 1997-2010 metais dirbo Europos teisės departamente prie Teisingumo ministerijos.

Nuo 2010 metų I.Jarukaitis dirba LVAT teisėju, o nuo 2012 metų pabaigos - šio teismo pirmininko pavaduotoju.

LVAT nagrinėja apeliacinius skundus ir atskiruosius skundus dėl apygardų administracinių teismų sprendimų, kaip pirmoji ir galutinė instancija nagrinėja tam tikras bylas, įstatymų priskirtas tik jo kompetencijai - pavyzdžiui, prašymus ištirti norminių administracinių aktų teisėtumą, klausimus, susijusius su rinkimais, referendumais ir kt. LVAT sprendimai ir nutartys administracinėse bylose yra galutiniai ir neskundžiami.

Šis teismas, kaip aukščiausioji teisminė pakopa administracinėse bylose, taip pat yra įpareigotas formuoti vienodą administracinių teismų praktiką, aiškinant ir taikant įstatymus bei kitus teisės aktus. LVAT per metus išnagrinėja per 3 tūkst. įvairių bylų, jame dirba 18 teisėjų.