Visą savaitę besidomintys teisininko profesija iš įvairių sostinės gimnazijų, universitetų ir aukštųjų mokyklų varstė teismo duris: teisme taip pat buvo surengtas renginys, kurio metu moksleiviams pasakojama apie teisininkų darbą.

„Renginio dalyviai, suskirstyti pagal amžių į atskiras grupes, klausėsi paskaitos apie karjerą - teismo darbuotojai supažindino moksleivius su teorine teismų veiklos dalimi, pasakojo, kokios yra teisėjo, advokato ar prokuroro funkcijos teismo posėdyje, atsakinėjo į jaunuolių užduodamus klausimus“, - pasakojo teismo atstovė Airinė Šerelytė.

Po paskaitos tiek mokiniai, tiek jų mokytojai galėjo pasitikrinti jau turimas ir renginio metu įgytas teorines žinias suorganizuotoje „Teisinių žinių“ viktorinoje. Į finalą pateko trys, daugiausiai teisingų atsakymų žinojusios komandos, iš kurių pirmą vietą užėmė Vilniaus Žemynos gimnazija, antroji vieta atiteko Vilniaus privačiai gimnazijai, o trečiąja prizine vieta džiaugėsi Vilniaus Salininkų gimnazija.

Po linksmo ir intelektualaus žaidimo svečiams buvo pasiūlyta ekskursija po teismo pastatą – teisėjų bei darbuotojų darbo vietas, teismo archyvą, laikino sulaikymo kameras.

Vilniaus miesto apylinkės teismas viliasi, jog lapkričio 11-15 dienomis vykusi Nacionalinė karjeros savaitė įvykdė jai iškeltus uždavinius ir pasiekė savo tikslą – renginyje sudalyvavusi jaunoji karta dabar dar tvirčiau gali atsakyti į klausimą „Kam to reikia?!“.

Renginio akimirkos - fotografo Roko Petruškevičiaus akimis: