Su ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis susipažinęs teismas nusprendė, kad A. Goštautas įžeidė savo pareigas einančią valstybės tarnautojei prilyginamą antstolę ir už tai jam skyrė 3 MGL dydžio (390 litų) baudą.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad šiaulietis mobiliuoju telefonu antstolei išsiuntė ne mažiau penkias trumpąsias žinutes.

„Kai Jus, ne visiškai mirusius palaidos, vabalai į ausis, nosį, akis įslinks ir grauš, tai jusite ilgai. Vabalus, graužiančius Jus”; „Žiūrėdamas į tavo (vulgarizmas – aut. past.) veidą ką tik apsivėmiau”; „Ar ramiai miegate?“ – šias ir kitas SMS žinutes gavusi S. Vaicekauskienė kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus.

Antstolė nurodė, kad žinutėse taip pat buvo rašoma, kad esą jos rankomis, prisidengiant valstybes vardu, yra vykdomas nusikaltimas prieš vaiką.

„Keletas iš šių bauginančių ir mane šmeižiančių žinučių buvo rašomos sistemingai ir po kelis kartus“, – pareigūnams nurodė ji.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad įžeidžiančio turinio žinutes S. Vaicekauskienei siuntė A. Goštautas.

Į policiją iškviestas vyras nebuvo toks drąsus, kaip rašydamas žinutes – jis iš karto pripažino savo kaltę ir ėmė atgailauti dėl esą neapgalvoto elgesio.

A. Goštautas teisinosi, kad „kovojo už teisybę“ – du žmones, įtariama, nužudžiusio Drąsiaus Kedžio mergaitės gerovę.

„Manau, kad tai, ką spaudoje ir televizijoje kalbėjo antstolė S. Vaicekauskienė, yra melas“, – sakė jis.

Vyras tikino, kad rašydamas SMS žinutes siekė atkreipti antstolės dėmesį,. „Siekiau teisybės mergaitės atžvilgiu, maniau, kad antstolė S. Vaicekauskienė elgiasi neteisingai“, – A. Goštautas nurodė, jog „tiesiog pasikarščiavo ne vietoj ir ne laiku“.

Po apklausos policijoje vyras teigė paskambinęs ir atsiprašęs antstolės. „Ji atsakė, kad viskas tvarkoje“, – teigė A. Goštautas.