Pasak Stasio Stankūno, L. Stankūnaitės tėvo, į mergaitę apklaususį antstolį seniau kreipėsi jo dukra, tačiau jo pagalbos nesulaukė. Antstolis neneigia, kad lankėsi pas Venckienę.

„Atėjo ir paprašė paslaugos, tos kurią gali antstolis suteikti. <...> Paklausiau, ar sutinka kalbėti į kamerą, mačiau, kad po to ir su drauge bendravo, nemačiau, kad būčiau sukūręs papildomą stresą, kaip atėjau, taip ir išėjau“, - teigė antstolis Valdas Zubinas.

N. Venckienės motina dukters ir antstolio veiksmuose nieko blogo nemato.

„Ten paprasčiausiai pasikvietė, tas antstolis su mergaite atskirai, nei dukra nei niekas, paklausinėjo tą mergaitę, ir jis surašė, kaip ta mergaitė kalba.<...> Turbūt ten kasetę nufilmavo. Kiek psichologai apklausė, iš viso 9 apklausos buvo, ir visur vienodai viskas, bet jiems netinka, tai sako, gal antstolio tiks. <...> Koks skirtumas su antstoliu, gal jis apklausė 5 minutes, jeigu psichologai 2-4 valandas“, - sako Laimutė Kedienė, N. Venckienės motina.

Vaiko teisių kontrolierė Edita Žiobienė mano priešingai. Esą taip vaikas globėjos namuose ir vėl traumuojamas. Negana to, E. Žiobienę stebina, kad vaiko apklausoje nedalyvavo nei vaiko teisių pareigūnai, nei psichologai.

„Visais atvejais ir globėja ir visi kiti asmenys turėtų galvoti apie vaiką, tai, ką jie daro, viena pateikti skundą ir grįsti savo poziciją, bet visi tie dalykai, turėtų netraumuoti vaiko, visi papildomi filmavimai, antstolių įtraukimą, manau, tai papildomi išgyvenimai, kurių nereikia tam žmogeliui. <...> Priminsiu, kad pagal bet kurį iš įstatymų, ar tai teisėjas, ar teisėsaugos institucijos, apklausiant vaiką turi dalyvauti vaiko teisių tarnyba“, - sako Edita Žiobienė, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

E. Žiobienė Kauno vaiko teisių pareigūnų jau anksčiau prašė įvertinti N. Venckienės kaip globėjos elgesį ir peržiūrėti globą. Kol kas atsakymų laukiama.