Teismo procesui prieš valstybę besiruošianti teisėja trečiadienį prisipažino, kad Lietuvos valstybė, atstovaujama Generalinės prokuratūros ir Teisingumo ministerijos, atsiliepimuose teismui nurodė, jog su ieškiniu nesutinka ir prašo jį atmesti.

„Iš esmės man nieko nereikia“, - DELFI paklausta apie valstybei pareikšto ieškinio sumą sakė po atostogų pirmadienį į darbą Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriuje grįžusi N. Venckienė.

Pagal D. Kedžio sesers iškeltą bylą pirmasis teismo posėdis turėtų įvykti tik lapkričio viduryje.

„Jums labai įdomu, ar aš prisiteisiu tuos du milijonus, - kalbėjo N. Venskienė. - Bandžiau apskaičiuoti žalą – apskaitos tašką pasirinkau buvusio kaltinamojo pedofilija A. Ūso poziciją, kadangi jis iš mano brolio reikalavo milijono, tai man priklausytų du milijonai.“

N. Venckienės ieškinys Vilniaus apygardos teismui yra susijęs su prokuratūros medžiaga, kurią rugpjūčio 2-ąją žada svarstyti Teisėjų etikos ir drausmės komisija. Dabar jau buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis Teisėjų tarybai yra išsiuntęs raštą, kuriame nurodė, kad N. Venckienė brolio vardu rašė skundus įvairioms instancijoms.

Informacija apie kompiuteryje rastus skundus ir itin pikantiškus dokumentų pavadinimus tapo žinoma ne tik teisėjų savivaldos institucijoms, bet, anot N. Venckienės, ir mažametės mergaitės tvirkinimu įtariamam A. Ūsui, buvusiai D. Kedžio draugei Laimutei Stankūnaitei ir net kai kuriems žurnalistams. Teisėja nurodė, kad tokio sutikimo niekam nebuvo davusi.

Be to, D. Kedžio sesuo ieškinyje rašo ir apie vieną Generalinės prokuratūros prokurorą, kuris po teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L. Stankūnaitės sesers nužudymo Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjos Jolantos Vėgelienės paprašė leidimo iš telekomunikacijų bendrovių išreikalauti duomenis apie N. Venckienės išeinančius ir įeinančius skambučius.

Teisėja davė leidimą patikrinti kelių dešimčių asmenų duomenis, tačiau nepraėjus nė parai po teismo leidimo išdavimo paaiškėjo, kad šiame sąraše buvo ir N. Venckienės pavardė. Kadangi D. Kedžio sesuo yra teisėja, norint tikrinti su ja susijusią informaciją reikalingas Seimo sutikimas, todėl iš telekomunikacijų gauti duomenys iš karto buvo sunaikinti.

N. Venckienė teigia, kad prokuroras neteisėtai prašė jos duomenų, todėl esą buvo pasikėsinta į jos, kaip teisėjos, imunitetą.

Tiesa, D. Kedžio sesuo Teisėjų etikos ir drausmės komisijai buvo apskundusi J. Vėgelienę, jai dėl to buvo iškelta drausmės byla, bet Teisėjų garbės teismas bylą nutraukė.

Ieškinyje Vilniaus apygardos teismui N. Venckienė nurodė, kad dėl prokurorų priimtų sprendimų ji patyrė didelius dvasinius išgyvenimus, todėl esą privalo būti atlyginta jos patirta neturtinė žala.