Vyriausioji 104 metų atžala, Consolata, turi devynis vaikus, 24 anūkus ir 25 proanūkius, nurodoma pranešime, remiantis kuriuo, ilgaamžė Melisų šeima yra paminėta ir "Guinness" pasaulio rekordų knygoje.

Trečiadienį Consolata švęs savo 105-ąjį gimtadienį, rašo laikraščiai. Į rekordų knygą Melisų šeima pateko po septynerius metus užtrukusio duomenų tikrinimo.

Pietrytinėje Sardinijos dalyje esanti Perdasdefogu gyvenvietė, kurioje gyvena Melisai, turi ir daugiau ilgaamžiškumo rekordus siekiančių sumušti senjorų.

Jaunesnieji Consolatos broliai ir seserys – tai 99-erių Claudia, 97-erių Maria, 93-jų Antonio, 91-erių Concetta, 89-erių Adolfo, 86-erių Vitalio, 81-erių Vitalia ir 78-erių Mafalda.

Claudia iki šiol kas savaitę dalyvauja mišiose, o Adolfo vadovauja jam priklausančiai vietos užeigai.

Sardinijos Sasario universiteto klinikinės biochemijos profesorius Luca Deiana, nuo 1996 metų ištyręs maždaug pustrečio tūkstančio salos šimtamečių, sako, kad ilgą salos gyventojų gyvenimo trukmę lemia įvairūs faktoriai.

"Viena vertus, tai susiję su genetika, su įgimtu ilgaamžiškumu... tačiau tai ir šios žemės, čia augančių vaisių, ypač kriaušių ir džiovintų slyvų dovana", - sakė profesorius interviu laikraščiui "Corriere della Sera".

Pasak L.Dieana, ilgą gyvenimo trukmę lemia ir vietos šeimos tradicijos.