Tokį sprendimą priėmė minėtos komisijos pirmininkas Vaislijus Kostickis, skelbia „Komsomolskaja pravda v Ukraine“. Patikrinti, ar minėti animaciniai filmai tinka vaikams, paskatino vienas tekstas, pasirodęs tinklalapyje „Šeima Dievo Gimdytojos globoje“.

Šios teksto autoriai tvirtina, kad Kempiniukas Plačiakelnis gyvena vyrų pasaulyje, kur nėra vietos moterims. „Praktiškai visą laiką jis praleidžia su savo draugu, rožine jūros žvaigžde Patriku, kuris nuolat mūvi tik apatinėmis kelnaitėmis“, - rašoma tinklalapyje.

Verslo leidinys „The Wall Street Journal“ teigė, kad „Kempiniukas Plačiakelnis iš tiesų gali būti homoseksualus, nes nuolat vaikšto susikabinęs už rankų su žvaigžde Patriku. Jie aiškiai jaučia potraukį vienas kitam... Kitas personažas – Kempiniuko kaimynas Kalmaras Čiuptuvas - dirba su juo vienoje įstaigoje. Pagal bruožus, būdingus homoseksualistams, jis lenkia net pagrindinį herojų. Pavyzdžiui, prausiasi duše su juokinga kepuraite, žavisi kosmetika, kasdieniame gyvenime naudojasi „moteriškais daiktais“.

Kritikos teko ir animacinio filmo personažui Šrekui, kuris buvo apkaltintas sadizmu. „Jis kilnoja savo draugę kaip maišą, o tada flirtuoja su ja taip, kaip su padoriomis moterimis nesielgiama. Tačiau jai tai patinka. Mūsų animaciniuose filmuose moterų taip netąso, nemuša, negriebia, kur papuola. Tai nemoteriška ir nepadoru“, - rašoma pranešime.

Autoriai ragina visuomenę kreiptis į Ukrainos prezidentą, Aukščiausiosios Rados deputatus bei Nacionalinę ekspertų komisiją visuomenės moralės apsaugos klausimais, kad Ukrainoje būtų uždrausta rodyti šiuos animacinius filmus. Pareigūnai, regis, išgirdo jų raginimus ir iš tikrųjų ketina peržiūrėti vaikams skirtus filmukus.