Šimtai turistų, atvykusių iš įvairių pasaulio šalių, keliaujančių po Galapagų salyną, kad susipažintų su unikaliu gyvūnijos ir augalijos pasauliu, turi progos pasigrožėti ir išsiveržusio ugnikalnio sukurtu reginiu.

Praėjusį kartą šis 1500 metrų aukščio ugnikalnis buvo išsiveržęs prieš 10 metų. Tada jis nerimo apie tris mėnesius. Iš viso yra užregistruota 20 Kumbrės išsiveržimų.

Virš Kumbrės kalno pakilo 7 km aukščio ir 2 km pločio dūmų ir pelenų stulpas. Pasak pareigūnų, žmonėms jokio pavojaus nėra. Fernandinos sala negyvenama. Ji yra kiek į vakarus nuo didžiausios Galapagų salos - Izabelės, kurios gyventojų dauguma - ruoniai ir pingvinai.

Šis salynas pasaulyje garsėja milžiniškais jūrų vėžliais ir daugybe retų rūšių gyvūnų. Todėl salos ir įtrauktos į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Aplinkosaugininkams rūpi, kad salų neužplūstų per daug žmonių ir kad nebūtų persistengta žvejojant žuvis.

Galapagų salynas, esantis už 1000 km nuo Ekvadoro ir priklausantis šiai valstybei, yra unikalus gyvasis gamtos muziejus, kuriame atspindėta gyvybės evoliucija.