Pasipuošęs D. Trumpas savo pirmąją Padėkos dienos išvakarių ceremoniją Baltuosiuose rūmuose paminėjo tęsdamas tradiciją, kuri, istorikų nuomone, mena dar Abrahamo Lincolno laikus.

D. Trumpas jau yra paskelbęs vieną malonę – prieštaringai vertinamam šerifui Joe Arpaio, kuris persekiojo imigrantus ir nepaisė teismo nurodymo. Tačiau paukščiams malonę D. Trumpas suteikė pirmą kartą.

Per ceremoniją Baltuosiuose rūmuose dalyvavo tik Drumstickas, kurio vardas anglų kalba reiškia „būgno lazdelė“ arba „kulšelė“. Šis Minesotoje užaugintas kalakutas sveria 16,3 kilogramo.

Wishboune'as (angl. varnakaulis, „norų kauliukas“), sveriantis 21,3 kg, ceremonijoje nedalyvavo, bet anksčiau šis paukštis buvo parodytas Baltųjų rūmų akredituotiesiems žurnalistams.

„Sveikas, Drumstickai“, – Baltųjų rūmų Rožyne pasakė D. Trumpas, šalia stovint pirmajai poniai Melaniai Trump ir jų sūnui Barronui.

„Manau, Drumstickas bus labai laimingas, – nedaugžodžiaudamas pasakė D. Trumpas. – Ar tu pasirengęs, Drumstickai? Drumstickai, tau suteikiama malonė.“

D. Trumpas taip pat tęsė abejotinų prezidentinių pokštų per šią ceremoniją tradiciją.

„Kaip daugelis jūsų žinote, aš labai aktyviai naikinau virtinę savo pirmtako įsakymų, – sakė D. Trumpas. – Tačiau Baltųjų rūmų advokato biuras mane informavo, kad malonių Tateriui ir Totui jokiomis aplinkybėmis negalima atšaukti. Tad mes jų neatšauksime. Taigi, Tateri ir Totai, jūs galit laisvai ilsėtis“, – apie pernai malonę gavusius paukščius pasakė D. Trumpas.

D. Trumpas neatsakė į spaudos klausimą, ar ketina dar suteikti malonių žmonėms. Sklinda gandai, kad jis gali tokiu būdu gelbėti savo kampanijos padėjėjus nuo baudžiamojo persekiojimo.

Padėkos diena Jungtinėse Valstijose švenčiama ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį; šiemet tai bus lapkričio 23-oji..

Visi prezidentų malonę gavę kalakutai tradiciškai išsiunčiami gyventi viename kalakutyne Lisbergo mieste Virdžinijos valstijoje.