Nors traukinukai į trasą išvažiavo dar pirmąjį balandžio savaitgalį, vėliau jie vėl grįžo į stovėjimo aikštelę.

Bendrovės Smiltynės perkėlos direktorius Algirdas Žukauskas „Klaipėdai“ aiškino, kad dėl šalto oro tomis savaitėmis į Smiltynę kėlėsi visai nedaug potencialių traukinukų keleivių.

Turistiniai autotraukinukai iš keltų lipančių žmonių vėl laukė praėjusį šeštadienį. Visi keleiviai buvo vaišinami saldainiais ir važiavo nemokamai, tačiau ir šįkart trijų vagonų traukinukai nebuvo pilni.

Tikslių traukinukų kelionių grafikų nėra. Pirmasis traukinukas išvažiuos 11 valandą, o paskutinis į stovėjimo aikštelę grįš tada, kai nebeliks norinčiųjų nebrangiai pasivažinėti. Kelionė į vieną pusę suaugusiajam kainuoja litą, vaikams nuo 7 iki 10 metų - 50 centų. Vaikai iki 7 metų traukinuku važiuos nemokamai.

Traukinukų atsiradimas gali išstumti kitą vaikų ypač pamėgtą būdą pasiekti Jūrų muziejų - arkliais kinkytas karietas. Arklių šeimininkai už tokią kelionę prašo net 10 kartų daugiau nei autotraukinukų vairuotojai.

„Tai jų problemos. Konkurencija yra neišvengiama“, - „Klaipėdai“ teigė traukinukus paleidusios bendrovės direktorius A.Žukauskas.