64 m. moteris, kurios specialybė – agronomė, gyvena Gomalių kaime Telšių rajone. Ji jau seniai tapo vietos įžymybe, nes per savaitę suvalgo iki 30 kg smėlio.

Nuo 1999 metų moteris nevalgo nieko, išskyrus paprastą smėlį, ir, nepaisant to, kad prieš daug metų gydytojai jai nustatė vėžį – yra gyva ir sveika. Ji tikina: „Man smėlis – kaip šokoladas, o akmenukai jame – kaip uogos.“

„Prieš 12 metų aš labai sunkiai susirgau, man diagnozavo vėžį. Važiavau iš laukų ir staiga užsinorėjau smėlio, pabandžiau suvalgyti saujelę. Ir pažvelkite, dabar tai mano dieta – aš valgau tik smėlį“, – laidoje pasakojo moteris.

Ji įsitikinusi, kad smėlis ne tik labai naudingas, bet ir skanus maistas. Stanislavos neglumina net tai, kad jame gali pasitaikyti augalų šaknų – jas ji taip pat mielai suvalgo.

Moters sūnus prisipažįsta: „Aš mėgstu skaniai pavalgyti – blynus, bulves, ir nesuprantu, kodėl mama valgo smėlį. Ji mano, jog tai puiki dieta. Atsimenu tokį įvykį: važiavome su mama į fermą, ji nušoko nuo vežimo ir ėmė valgyti smėlį iš duobės. Tačiau apskritai man nesvarbu, ką ji valgo, svarbiausia, kad gerai jaustųsi.“

Stanislava pas gydytojus vaikščioti nenori, gydosi žeme. O gydytojai kažkada nustatė, kad jos kraujyje sumažėjęs hemoglobino kiekis. Tad įtariama, jog smėlio valgymas susijęs su mažakraujyste.

Žiūrovams studijoje taip pat buvo pasiūlyta išbandyti šią dietą, tačiau dauguma laidos dalyvių šią idėją įvertino skeptiškai.