Kūno puošybos menas parodoms skirtose salėse karaliaus ir šiandien. Aštuoni tatuiruočių meistrai, tarp kurių – keturi klaipėdiečiai ir vienas estas, ne tik darys tatuiruotes visiems norintiesiems, bet ir aptars šio verslo aktualijas.

Vienas konvencijos iniciatorių klaipėdietis Timūras Gembickis tikino, kad pabendrauti su kolegomis reikėjo jau seniai.

„Svarbu pasidalinti patirtimi, pažiūrėti, kaip dirba kiti, vienam iš kito pasimokyti, sužinoti apie tatuiruočių tendencijas“, - dienraščiui sakė jis.

Iki šiol nedideli tatuiruotojų suvažiavimai vykdavo tik Vilniuje.

„Šis susitikimas, kurį jau galime vadinti konvencija, yra pirmasis šalyje. Džiugu, kad Parodų rūmų administracija sutiko mums padėti ir suteikė patalpas“, - teigė T.Gembickis.

Vakaruose tatuiruotojų konvencijos rengiamos jau daugelį metų. Meistrų suvažiavimai paprastai virsta įspūdingais šou, kuriuose dalyvauja alternatyviosios muzikos atstovai, akrobatinių triukų atlikėjai, avangardinės mados dizaineriai. Į juos suvažiuoja viso pasaulio tatuiruotojai ir kūną piešiniais papuošti norintys žmonės.

Pasak renginio organizatorių, į Klaipėdą suvažiavę meistrai darbo užsakymų turėjo jau prieš kelias savaites – žmonės pas žinomus tatuiruotojus užsirašinėjo iš anksto.

T.Gembickis vylėsi, kad kitą konvenciją pavyks surengti jau kitąmet. „Visi norėtumėme, kad suvažiavimas taptų tradicinis. Tikiuosi, jog kitą kartą renginys bus dar įspūdingesnis“, - sakė jis.