Netrukus, pasak jo, britai valgys ne vien sušį ar paeliją, bet ir kimštinius pyragus ar koldūnus.

Gegužės 1-ąją į Europos Sąjungą įsilies 10 naujų šalių, ir didieji šalies prekybos centrai jau siunčia žvalgus pasidairyti naujų skanėstų britų stalui.

Itin daug dėmesio skiriama vengrų, lenkų ir čekų virtuvei, nes guliašas ar bulvių ir kopūstų sriubos gali tapti įprastais patiekalais ir britams.

Tačiau ir Baltijos šalyse galima rasti, kuo pamaloninti skrandį, rašo "Times". Keli prekybos centrai jau siunčia savo kulinarus pasidairyti į pietų Londone esantį restoraną "Baltic" - gal pavyks rasti receptų, nesunkiai pritaikomų britų skoniui. Itin įkvepiančiai atrodo konditerijos gaminiai iš Latvijos. Be to, pasak laikraščio, "Rytų Europos valgiai patrauklūs tuo, kad juos lengva gaminti".

Visi, kurie nori paskanauti tokių egzotiškų patiekalų, kaip guliašas, šašlykas ar kulebiaka (kimštinis pyragas), gali apsilankyti Britanijos užsienio reikalų ministerijoje, kur balandžio 24 dieną bus demonstruojama įvairiausių gardumynų iš šalių kandidačių į ES įvairovė, gundo "Times".