Tie berniukai dingo iš savo grupės, kai buvo išvesti į lauką viename darželyje Magnitogorsko mieste, esančiame Uralo kalnų regione, nurodė bulvarinis leidinys.

Čeliabinsko regiono Vidaus reikalų ministerijos padalinys naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad tie vaikai tikrai buvo pabėgę iš darželio.

„Dar neturime jokių detalių, tik galima patvirtinti patį faktą“, – sakė vienas ministerijos atstovas, pridūręs, kad tas incidentas įvyko prieš kelias dienas.

Išėję į laisvę berniukai nuėjo į prabangių automobilių saloną, esantį už dviejų kilometrų.

Viena vairuotoja pastebėjo mažamečius be suaugusiųjų palydos ir paklausė, ką jie ten veikia. Vaikai papasakojo atėję iš savo darželio nusipirkti „Jaguaro“, bet neturintys pinigų.

Moteris įsisodino juos į savo automobilį ir nuvežė į policijos skyrių.

Berniukai pabėgimui ruošėsi kelias dienas: jie išrausė duobę po tvora, naudodamiesi kastuvėliais, buvusiais smėlio dėžėje, „Komsomolskaja pravda“ citavo darželio darbuotojus.

Darželio auklėtojos vaikų pasigedo tik praėjus maždaug pusvalandžiui po jų pabėgimo.

Vietos švietimo institucija nedelsiant atleido iš darbo tuos vaikus prižiūrėjusią auklėtoją ir pareiškė papeikimą darželio laikinajai direktorei.

„Tai laikoma labai rimtu pažeidimu“, – laikraščiui sakė Magnitogorsko ikimokyklinio ugdymo departamento vadovė Olga Denisenko.

Vaikų tėvai nepateikė jokių skundų dėl tvarkos darželyje.