Antradienį pasirodęs romanas „Maestra“ yra pirmoji trilogijos dalis, pasmerkta tapti populiariausia šių metų vasaros paplūdimių knyga. Joje daug atviro sekso, keli nužudymai ir jokios romantikos, rašo nypost.com.

Didžiojoje Britanijoje šis romanas penkias pastarąsias savaites laikėsi geriausiai parduodamų grožinės literatūros knygų kietais viršeliais penketuke. Dabar juo prekiaujama 38 šalyse, o jo pirmasis juodraštis praėjusią vasarą sukėlė septynženklių sumų varžytuves. Pagal šį romaną jau kuriamas Holivudo filmas, kuriam scenarijų parašė Erin Cressida Wilson, parašiusi ir filmo „The Girl on the Train“ scenarijų. Svetainės „Amazon“ psichologinių trilerių kategorijoje „Maestra“ šiuo metu užima 48 vietą.

Per 40 metų turinti Oksfordo istorikė L. S. Hilton nevertina lyginimų su romanu „Fifty Shades of Grey“ („50 pilkų atspalvių“) – E. L. James 2011 metų bestseleriu, išpopuliarinusiu moters rašytą erotiką.

„50 atspalvių“ yra istorija apie Pelenę, - teigė vieniša motina L. S. Hilton, auginanti 10 metų dukrą. – Drovi, pasyvi mergelė įsimyli vyresnio amžiaus vyrą, paversdama jį tėčiu iš priemiesčio, ko mes visi trokštame“.

Neatsiprašanti, pasitikinti savimi ir gana sociopatiška Judith Rashleigh tikrai nėra Anastasija Stil.

Dienomis ji dirbdavo prestižinių Londono meno aukcionų namų asistente, bet buvo atleista iš darbo, kai aptiko klastotę, kurios nederėjo atskleisti. Naktimis ji dirba administratore prabangiame bare „Champagne“ ir daro viską, kad vyrai jame paliktų savo pinigus.

Būgštaudama dėl keršto už atskleistą klastotę, Judith pradeda slapstytis, bet gyvena prabangiai ir nevaržomai – jos gyvenime gausu pasiplaukiojimų jachtomis ir apsipirkimo Italijos, Šveicarijos ir Prancūzijos parduotuvėse. Kad apsaugotų save, ji taip pat įvykdo kelias žmogžudystes.

Jos kūniški nuotykiai varijuoja nuo sekso vakarėlių su nepažįstamaisiais (jie visada būna prabangūs su daugybe nuogų padavėjų, nešiojančių omarus) iki meilės žaidimų denyje su aistringu norvegų kapitonu, vardu Janas (autorė pažymi, kad Norvegijos leidėjai šiuo metu tęsia „Pono Maestros“ konkursą, kurio metu ieško vyruko, labiausiai primenančio Janą).

Atrodo, kad tiek seksas, tiek žmogžudystės įkrauna Judith – ji nešvaisto laiko savigraužai nei dėl vieno iš jų.

„Ją domina seksas, o ne vyrai“, - sako L. S. Hilton. Iš tikrųjų, tai, ką pančiai ir dominavimas reiškė „50 pilvų atspalvių“, tą patį laukinės orgijos reiškia „Maestra“. Vyrai tėra šalutinis jų atributas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)