Spalvingą garbingo vardo suteikimo ceremoniją stebėjo vaikai, mojuojantys Kubos, Italijos ir Vatikano vėliavėlėmis. Romos Bio Parko zoologijos sodo vadovas Paolo Giuntarelli sakė, kad 60 centimetrų krokodilas dar yra "taikos ir solidarumo" ambasadorius.

Kubos krokodilą (lot. Crocodylus rhombifer) lankydamasis Kuboje sučiupo vienas italas ir 2011 metais paslėptą lagamine, kojinėje, kontrabanda bandė įsivežti į Italiją. Tačiau pareigūnai gyvūną konfiskavo ir šis buvo įkurdintas zoologijos sode.

Dvejų metų roplys bus sugrąžintas į Kubą, - taip bus siekiama "parodyti, kad žmogus turėtų liautis niokoti gamtą", sakė P. Giuntarelli.

Sausio mėnesį mažasis krokodilas buvo nuvežtas į Vatikaną parodyti popiežiui, kuris gamtos apsaugai skiria ypatingą dėmesį.

Kubos krokodilas yra įtrauktas į Pasaulinės gamtos apsaugos organizacijos (IUCN) nykstančių gyvūnų rūšių sąrašą: jų populiacijai sumažėjus net 80 procentų, dabar šis roplys sutinkamas tik nedidelėje Kubos salos dalyje.

Benediktas XVI savo kelionę į Kubą ir Meksiką pradės kovo 26 dieną. Tą pačią dieną į Kubą bus išsiųstas ir garsusis krokodilas.

"Tikiuosi, kad krokodilo kelionė bus sėkminga", - sakė iškilmėse dalyvavęs buvęs Vatikano nuncijus Kuboje Giovanni Becciu.

"Esu įsitikinęs, kad tokios stebuklingos ir kerinčios salos gyventojai šiltai sutiks šį krokodilą" ir popiežių, pareiškė jis.