Hui Gao, pravarde Leo, banko „Westpac“ prašė suteikti jam 100 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (213 tūkst. litų) paskolą, tačiau bankas 2009 metų balandį pervedė jam net 10 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (daugiau kaip 21 mln. litų). Pastebėjęs banko klaidą, vyras su savo gyvenimo drauge Kara Hurring pabėgo iš šalies.

H. Gao, pramintas pabėgusiu milijonieriumi, slapstėsi daugiau kaip dvejus metus. Tačiau praėjusių metų rugsėjį, kai jis mėgino iš Kinijos patekti į Honkongą, Interpolo pareigūnai jį sulaikė.

Antradienį Oklando apygardos teisme jis pripažino savo kaltę dėl septynių kaltinimų vagyste, susijusių su 6,78 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (14,4 mln. litų), kuriuos jis pervedė į kitas sąskaitas užsienyje, pastebėjęs banko klaidą.

H. Gao prašė paskolos, norėdamas išgelbėti savo automobilių dirbtuves, turėjusias finansinių problemų. Dabar jis yra paleistas už užstatą ir rugpjūčio 24 dieną stos prieš teismą.

K. Hurring, kuri pernai savo noru grįžo į Naująją Zelandiją, praėjusį mėnesį per atskirą teismą buvo pripažinta kalta dėl vagystės ir pinigų plovimo. Nuosprendis jai bus skelbiamas tą pačią dieną kaip ir H. Gao.