Jis paprašė kryžiažodžių sudarytojo Richardo Rogano lemtingą klausimą Delyth Highes užšifruoti „The Times“ paskelbtame kryžiažodyje, skelbia BBC.

Spėjama, kad tai pirmasis toks pasipiršimas kryžiažodyje per visus 85 metus, kai dienraštis publikuoja tokius galvosūkius.

Iš Velso kilusi mergina teigia, kad mylimojo iniciatyva ją tiesiog pribloškė.

Lemtingą klausimą Delyth perskaitė, kai pora šventė M. Dicko gimtadienį.

Vienas iš kryžiažodžio klausimų skambėjo taip: „Labai graži mergina iš Velso, tikrai nemananti, kad tai ji“.

Atsakymas buvo merginos vardas – Delyth. Kitas klausimas: „Ar tekėsi už manęs?“ frazė“. Atsakymas į šį klausimą buvo „proposal“ (liet. pasipiršimas).

38 metų M. Dickas teigia: „Pabraukiau frazę „Ar tekėsi už manęs?“, kuri buvo klausime, o atsakymas buvo pasipiršimas. Labai drebėjo rankos. Buvo labai sunku kišenėje sugraibyti žiedą ir iš tikrųjų pasipiršti“.

Anot kryžiažodžių entuziasto, jo mergina „atrodė kaip reikiant nustebusi“ ir maždaug 30 sekundžių negalėjo pratarti nė žodžio. Tada juokais atsakė ne, bet labai greitai atsakymą pakeitė į entuziastingą „Taip“.

39 metų Delyth sako maniusi, kad bus juokinga, bet jos mylimajam taip nepasirodė. Ji teigia, kad tokios piršlybos – jos vaikinui būdingas elgesys.

„Akyse pradėjo kauptis ašaros, užplūdo emocijos, todėl pamaniau, kad pajuokausiu netekėsianti. Buvau sužavėta, kad jis dėl manęs taip pasistengė“, – teigia laiminga britė.

Su kryžiažodžių sudarytoju M. Dickas susisiekė socialiniame tinkle „Twitter“.

R. Roganas sako, kad tai buvo pirmosios tokios piršlybos kryžiažodyje ir patikino: „Daugiau taip nebedarysime“.