Teisme paaiškėjo, kad A. Duffy apsimetė būsima nuotaka, ir paskambinusi į Plimuto metrikacijos biurą pranešė norinti atšaukti savo vestuves.

Penkiasdešimtmetė moteris paskambino pernai metų lapkričio 5 dieną. Tądien iki vestuvių ceremonijos buvo likę dvidešimt dienų.

Plimuto Magistratų teismas išgirdo, kad A. Duffy tą pačią dieną, kai atšaukė vestuves, paskambino savo broliui ir pranešė, ką padariusi. Ji jam pareiškė: „Geriau tai išklausyk per garsiakalbį: išgelbėjau tave nuo skyrybų. Atšaukiau tavo vestuves. Ar norėtum, kad išsiųsčiau elektroninį patvirtinimo laišką?“

Ieškinį padavusioji pusė tvirtina, kad brolio sužadėtinė paskambino policijai ir pranešė, jog A. Duffy apsimetė ja ir atšaukė jos vestuves. Kaltintojas Willas Waldenas teisme pasakojo, kad tarp abiejų moterų buvo tam tikra įtampa, atsiradusi dėl rūpinimosi A. Duffy motina.

A. Duffy iš Plimuto (Devono grafystė) pripažino priekabiavusi ir kitą mėnesį išgirs bausmę. Iki nuosprendžio priėmimo lygtinio paleidimo skyrius turi pateikti teismui medžiagą apie teisiamąją.

Kaltintojas W. Waldenas sakė: „Dėl vieno įžeidimo iš tikrųjų nepateikiamas kaltinimas priekabiavimu. Buvo ir daugiau incidentų, apie kuriuos buvo pranešta policijai, būtent todėl pateiktas šis kaltinimas“.

Apklausiama policijos, A. Duffy tvirtino norėjusi apsaugoti savo brolį nuo santuokos su moterimi, kuri jai nepatinka ir kuri, jos manymu, atėmė iš jos motiną. Senolė persikėlė gyventi pas jaunavedžius. Sesuo tikina norėjusi sukelti sielvartą savo brolienei, bet ne broliui.

Gynėjas Rogeris Page'as teisme sakė: „Tai, ką mes čia turime – kažkas prisiėmė kaltę dėl įžeidinėjimo be smurto. Atsakovė vis tiek laikosi nuomonės, kad jos brolis netinka savo žmonai. Iš nevilties, kad brolis išvengtų žingsnio, kurį ji manė esant pražūtingu, ji atšaukė vestuves“.

Gynėjas atkreipė dėmesį, kad seseriai paskambinus porai ir pranešus tai, ką ji padarė, jie galėjo pakartotinai užsakyti santuokos registravimą sekančiai dienai.