Interviu radijui “BBC Radio 4” kaltinamoji prisipažino permiegojusi su vienu iš brolių parengtinėje Surėjaus mokykloje.

A.Gehring taip pat prisipažino, jog buvo per daug girta, kad galėtų atsiminti ar turėjo lytinių santykių su 15 mečių moksleiviu iš mokyklos, kurioje ji dirbo prieš sulaikymą.

Moters prisipažinimas atgaivino susirūpinimą dėl pavaduojančių mokytojų kontrolės bei juos įdarbinančių agentūrų atitinkamu reguliavimu.

Po teismo proceso paaiškėjo, jog A.Gehring jau anksčiau buvo patekusi į profesinės komisijos akiratį, apibūdinta kaip “kelianti riziką” vaikams, tačiau jai vis tiek buvo leista dirbti kitoje mokykloje.

Kaltinamoji pripažino, jog pirmasis jos elgesio nagrinėjimas buvo pagrįstas, kadangi ji iš tiesų mylėjosi su 16-mečiu.

“Šie jaunuoliai nebuvo kvaili. Jie žinojo, ką daro. Egzistuoja skirtumas tarp to, kokia aš buvau, kai man buvo 15 metų, ir tarp dabartinių 15-mečių, - teigė ji. – Tai didelis skirtumas. Mano pirmojoje mokykloje buvo 11-mečių, kurie man tvirtino turėję lytinių santykių”.

Kita vertus, moteris prisipažino besigėdijanti savo elgesio.

“Aš buvau situacijose, į kurias neturėjau patekti. Mes tapome artimi. Gyvenau toli nuo savo šeimos, kitoje šalyje, todėl didžiąją dalį laisvo laiko aš praleisdavau su jais. Iš tiesų, būdama su jais aš ir vėl tapau paaugle”.

A.Gehring teigimu, incidento pirmojoje jos mokykloje metu ji buvo per daug apsvaigusi nuo alkoholio, kad prisimintų ar permiegojo su 15-mečiu moksleiviu.

“Aš galėjai tai padaryti, tačiau niekaip negaliu to prisiminti. Skamba tikrai nemaloniai”, - prisipažino ji.