Tačiau ši scena panaikinta ne dėl protestų, o dėl vandalizmo akto. Muziejus dar nepaskelbė, kokia žala padaryta ir nepaaiškino, kaip tai įvyko.

Anglikonai, katalikai ir presbiterionai šį praėjusią savaitę lankytojams pristatytą paveikslą vadino dar viena vulgaria garsenybių kulto apraiška.

Šioje figūrų grupėje sklendžiantį angelą vaizdavo australų popmuzikos žvaigždė Kylie Minogue, o vaškinė buvusi spaisė Victoria savo galvą buvo padėjusi ant D.Beckhamo peties.

Trys karaliai buvo pavaizduoti kaip Tony Blairas, George'as W.Bushas ir Edinburgo hercogas princas Philipas, o piemenėliai - kaip Holivudo žvaigždė Samuelis L.Jacksonas, britų aktorius Hugh Grantas ir airių komikas Grahamas Nortonas.

Vatikano šis vaizdelis neprajuokino.

"Tai blogiau nei prastas skonis. Tai pigu", - praėjusią savaitę žurnalistams sakė Vatikano atstovas.

"Negalima dabartinių įžymybių naudoti kaip pagrindinių Kristaus gimimo paveikslo veikėjų... Dar blogiau būtų, jei būtų galima kelti klausimus dėl tų žmonių moralinio autoriteto", - pridūrė jis.

Pasak atstovo, kartais priimtina pasinaudoti dabartinėmis įžymybėmis vaizduojant antraeilius veikėjus, nes tai gali padėti priartinti Kalėdas prie šių laikų, tačiau taip negalima vaizduoti pagrindinių veikėjų.

Neapolyje, pavyzdžiui, tokios įžymybės kaip Argentinos futbolo žvaigždė Diego Maradona buvo vaizduojami piemenėliais.

Kenterberio arkivyskupo Rowano Williamso - dvasinio 70 mln. viso pasaulio anglikonų lyderio - atstovas į "Posh" ir "Beckso" paveikslą reagavo su žmogaus, pavargusio nuo tokių išsišokimų, rezignacija.

"Egzistuoja tradicija kiekvienai kartai mėginti iš naujo interpretuoti Kristaus gimimą, bet.... Viešpatie, mieliausias, ...", - sakė jis.

Beckhamai nieko nežinojo apie muziejaus planus pavaizduoti juos tokiame paveiksle, žurnalistams sakė poros atstovas.

"Neturime ką šiuo klausimu pasakyti", - pridūrė jis.