Šis sumanymas, kuris greičiausiai patiktų ir pačiam ekscentriškais poelgiais garsėjusiam menininkui, bus įgyvendinamas šeštadienį ir sekmadienį Europos parke rengiamų Lietuvos dažasvydžio lygos pirmojo etapo varžybų metu.

Varžybų organizatoriai sugalvojo jas skirti Salvadorui Dali (1904-1989), kurio jubiliejus bus švenčiamas gegužės 11-ąją.

Dvi dienas stipriausios Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos dažasvydžio komandos kausis specialiai įrengtoje arenoje, o publikos lauks daugybė įvairių atrakcijų - renginio metu gros smagi muzika, vyks galybė konkursų ir sportinių rungčių žiūrovams.

Varžybų metu bus sukurtas didžiausias Lietuvoje paveikslas, iššaudytas dažasvydžio kulkomis ant specialaus pagrindo.

Vietoje taikinių ant sienos bus pritvirtinti S.Dali paveikslų paveikslų fragmentai - degančios žirafos, musė, gulbė, liūtas ir t.t., kartkartėmis priešais sieną bėgios įvairiais linksmais kostiumais apsirengę šio sporto entuziastai.

Pasak šio projekto sumanytojo Algirdo Nomeikos, "taip bus protestuojama prieš tikrąją žvėrelių medžioklę, bus siūlomas taikingiausias ir spalvingiausias karas". Pirmuosius šūvius į sieną padarys vilniečiai dailininkai Artūras Šlipavičius ir Sergejus Jevtuchovas, o po jo šūvių prisijungs ir didesnė grupė menininkų.

O sekmadienį paveikslo kūrime galės dalyvauti ir visi norintys, už simbolinį mokestį nusipirkę dažasvydžio šovinių.

Sekmadienį agentūros "Factum" atstovas registruos naują Lietuvos rekordą. Sutemus paveikslas bus iliuminuotas šviestuvais ir fejerverku.

Vėliau paveikslas liks aptvertas lengva dekoratyvine tvorele ir stovės iki pirmo lietaus, nes vanduo lengvai nuplaus maistiniu pagrindu sukurtus dažus. Dalyviams ir žiūrovams beliks skubiai nusifotografuoti šalia paveikslo.