* Tailando restorano "Cabbages and Condoms" savininkas įsitikinęs, jog saugumo tarnyba visuomet privalo užsimauti ant galvos prezervatyvą, kai nešioja kokteilius.

* "Le Zoo chez Felix" Afrikos Abidžano mieste vaišina egzotiškais užkandžiais iš krokodilų ir žiurkių mėsos.

* Beirute yra užkandinė "Buns and Guns", įsikūrusi "Hizbollah" kontroliuojamoje miesto dalyje. Pagrindinis virėjas ten vilki karišką uniformą, o lankytojai sėdi už smėlio maišų sienos ir valgo savo mėsainius-bombas.

* Briuselyje gurmanai praktikuoja keistą pramogą. Stalas, prie kurio valgo žmonių kompanija, pakeliamas į daugiau nei 50 m aukštį virš Belgijos sostinės transporto mazgo.

* Vaikiškais žaislais svečius aprūpins vienas Hamburgo restoranas. Jis buvo įkurtas moterims, išėjusioms apsipirkti, o nerūpestingi vyrai tuo metu gali linksmai leisti laiką improvizuotame vaikų darželyje.

* 4 laipsniai šalčio pagal Celsijų, ledo sienos - visa tai Kinijos Charbino egzotika.

* Dar keistesni yra indai ir jų restoranas "Hitler's Cross". Plakatai, vaizduojantys fiurerį ir svastika - interjero elementai.

* Taivane vis populiaresnis restoranų "Modern Toilets" tinklas. Juos apipavidalindami dizaineriai naudoja išviečių atributiką.

* Tokijo Akichabaros rajone neseniai duris atvėrė restoranas, kuriame jaunutės padavėjos vilki kambarinių drabužius.

* Restoranas "Aurum" Singapūre garsėja unikalia molekulinės gastronomijos virtuve. Tai toks avangardinis judėjimas, siekiantis panaudoti mokslinius metodus suteikiant maistui naują skonį.

* "Club Count Dracula" - visoje Rumunijoje garsi įstaiga, šlovinanti šalies nacionalinį didvyrį grafą Drakulą.

* Žmonių knibždantis Tokijo Ginzos rajonas ypatingas tuo, kad jame yra baras, kuris pritraukia visokio amžiaus geležinkelių mėgėjus. Siurbčiojant kokteilį ten galima stebėti, kaip aplink barą juda miniatiūriniai elektriniai traukinukai.